Slechtste karaktertrek van Sheldon uit 'The Big Bang Theory' krijgt een oorzaak

The Big Bang Theory-trekje krijgt een oorzaak

Een van de slechtste karaktertrekken van Sheldon Cooper blijkt een duidelijk oorsprongsverhaal te hebben.

Jim Pedd, 23 mei 2021 om 17:58

De serie Young Sheldon geeft ons heel wat context voor het oorsprongsverhaal van Sheldon Cooper, de geniale wetenschapper die we onder meer volgen in de komedieserie The Big Bang Theory.
In die serie heeft hij heel wat aparte trekjes en nu blijkt dat de ergste daarvan duidelijk van zijn moeder afkomstig is.

Slechte trekjes
De serie Young Sheldon is er niet op gericht om alle verhalen van The Big Bang Theory duidelijk op te zetten of uit te leggen. Zo blijkt dat George niet de schurk is die hij leek te zijn. De serie focust dan ook vooral op familiewaarden. De nauwe band van Sheldon en Mary staat bijvoorbeeld voor een groot deel centraal.

Interessant is dat we merken dat Sheldons gedrag een duidelijke oorsprong heeft. Sheldon is in The Big Bang Theory iemand die maar één idee goed vindt en dat is altijd zijn eigen. Hij vindt dat het komt door zijn intellect (en krijgt dan ook de Nobelprijs in de natuurwetenschappen), maar de trekjes blijken een oorsprong te hebben in zijn eigen familie.

Moeder Mary is namelijk precies zoals de wat oudere Sheldon en iemand die niet accepteert dat iemand het misschien niet met haar eens is. Daar lijkt zomaar het slechte en wat asociale gedrag van Sheldon vandaan te komen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Big Bang Theory, Sheldon Cooper, Young Sheldon, CBS

Informatie over de serie: The Big Bang Theory

Populair nieuws