Amazon slaat megaslag; Prime Video gaat enorm groeien

Wauw: Amazon Prime Video gaat enorm groeien

Streamingdienst Amazon Prime Video gaat vermoedelijk zijn aanbod de komende jaren extreem uitbreiden.

Jim Pedd, 26 mei 2021 om 19:19

Amazon Prime Video is al een tijdje in Nederland beschikbaar. Hoewel de streamingdienst een prima aanbod heeft, is het nog geen Netflix of Disney+. Dat gaat de komende tijd vermoedelijk wel veranderen.
Amazon heeft namelijk voor 8,45 miljard dollar de filmstudio MGM overgenomen. Het bedrijf krijgt daarmee de rechten op onder meer de James Bond-franchise in handen, maar ook duizenden andere producties.

Amazon Prime Video
Deze overname betekent dat Amazon de hele catalogus van MGM in handen krijgt. Die bestaat op dit moment uit meer dan 4.000 films en 17.000 televisieseries. Gek is dat niet: MGM heeft een geschiedenis die alweer bijna een eeuw terug gaat.

De bedoeling is om hiervan gebruik te maken om Metro Goldwyn-Mayer eigendommen, zoals de Pink Panther, Rocky en natuurlijk James Bond, flink uit te breiden met nieuwe Originals. Maar ook kan Amazon in de toekomst - als alle deals van MGM rond streaming rond zijn - alle content op zijn eigen platform gaan aanbieden.

Eerder boden ook andere filmstudio's en bedrijven op MGM, maar die wilden tussen de 5 en 6 miljard dollar betalen. Meer niet, omdat MGM een grote schuldenberg heeft die kan drukken op de overnamekandidaat. Voor de uiterst diepe zakken van Amazon is het echter geen probleem.

Overigens wil dit streamingnieuws niet direct zeggen dat Amazon alle Bond-films toe mag voegen aan zijn aanbod. De franchise wordt namelijk vooral gerund door Eon productions, dat onder meer iets te zeggen heeft over distributie.

Bron: Variety

Lees meer over: Amazon Prime Video, Overname, MGM, James Bond

Populair nieuws