Waarom je de ruimte-western 'The Mandalorian' op Disney+ moet kijken

Waarom je 'The Mandalorian' op Disney+ moet kijken

De 'The Mandalorian' is Star Wars ten top, spannend, verrassend en zit steengoed in elkaar.

Emma Nota, 28 mei 2021 om 06:00

The Mandalorian is een van de succesvolste en populairste series nu te zien op Disney+. The Mandalorian heeft twee seizoenen van elk 8 afleveringen. Maar de derde is gelukkig al aangekondigd voor 2022.
De wereld van de Star Wars films is uitgebreid met de avonturen van een geheimzinnige premiejager. Voor seizoen 3 komen Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) als premiejager en natuurlijk de immens populaire baby Yoda terug.

Vijf jaar na de val van het Galactisch Keizerrijk aanvaard een premiejager (Pedro Pascal) een geheime opdracht van een raadselachtige cliënt die schijnbaar Keizerlijke connecties heeft. De cliënt draagt hem op om een naamloos vijftigjarig doelwit op te sporen en aan hem uit te leveren.

Deze vijftigjarige blijkt baby Yoda te zijn en vanaf daar loopt het plan om hem uit te leveren anders dan de premiejager had bedacht.

Verschillende regisseurs hebben hun stempel op afleveringen gedrukt, sommige hebben één aflevering gefilmd, andere twee of drie. Zoals Jon Favreau (Iron Man, en bedenker van The Mandalorian), Taika Waititi (Hunt for the Wilderpeople), Robert Rodriguez (Sin City) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World), om een paar van de lange lijst grote namen te noemen.

Deze Disney+ serie is deels ruimte-western, deels eerbetoon aan Japanse cinema, maar past volledig in het Star Wars universum. Alles klopt binnen dit universum, de aankleding, de werelden, de opdrachten van de premiejager.


Acteurs
Behalve Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) zijn Gina Carano (Deadpool), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Ming-Na Wen (Agents of S.H.I.E.L.D.) en Temuera Morrison (The Book of Boba Fett) te zien. De RA-7 droid is ingesproken door Chris Bartlett. Hij heeft de afgelopen veertien jaar vaak de stem van C-3PO gedaan voor verschillende televisieprogramma’s.

Vervolg?
Aan het einde van seizoen 2 werd het al aangekondigd: The Book of Boba Fett. Deze nieuwe serie is te zien vanaf december 2021. Temuera Morrison pakt zijn iconische rol als de beroemde premiejager Boba Fett op, met de stoere Ming-Na Wen aan zijn zijde. Direct erna volgt het derde seizoen van The Mandalorian.

Op IMDB krijgt The Mandalorian een 8,8, Rotten Tomatoes beloond de Disney-knaller met een 93%! De meeste kijkers waarderen de serie wel: "absoluut het kijken waard".Wist je dat...

- Om aan genoeg Storm troopers in kostuums te komen, heeft de 501st Legion fanclub geholpen. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van hun eigen Storm/Clone trooper cosplays.

- Als je goed oplet tijdens de eerste aflevering, zie je George Lucas in een carbonite blok.

- Het bestaan van Baby Yoda is zo lang geheim gehouden, dat er na de première van het eerste seizoen geen merchandise beschikbaar was.

- Een van de heren in het Mandalorian-pak is de kleinzoon van western-held John Wayne.

Bekijk nu deze spannende ruimte-western The Mandalorian op Disney+.

Lees meer over: The Mandalorian, Pedro Pascal, Baby Yoda, Disney

Populair nieuws