Waarom je de sci-fy serie 'Westworld' van HBO moet kijken

'Westworld' is een geheimzinnige en prachtige puzzel vol verrassingen

Emma Nota, 04-06-2021 09:49

Westworld is een van de succesvolste en populairste series van HBO en in Nederland te zien op Ziggo. In Westworld spelen grote namen als Evan Rachel Wood en Tessa Thompson. Seizoen 1 en seizoen 2 bestaan uit 10 afleveringen, seizoen 3 uit 8. Het vierde seizoen is aangekondigd voor 2022.
Heb jij al een toegangskaartje geregeld?
De serie speelt zich af in het fictieve Westworld, een technologisch geavanceerd western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door robots. Zij zorgen ervoor dat de goed betalende gasten niks tekort komt. De gasten kunnen doen wat ze willen in het park, ze worden aangemoedigd hun fantasieën en verlangens te vervullen.

Deze sciencefiction-westernserie van Jonathan Nolan en Lisa Joy is geïnspireerd op Michael Crichton's Westworld (1973) en speelt zich af in een themapark gecreëerd door Dr. Robert Ford (Anthony Hopkins).Geschiedenis en toekomst komen samen in Westworld; de western-wereld toen de frontier in Amerika nog gevaarlijk was en de futuristische wereld waar alles onbekend voor ons is. Grenzen vervagen tussen wat maatschappelijk verantwoord is en entertainment. Dankzij deze show vraag je je af, hoe ver zou ik kunnen en durven te gaan?


Acteurs
Bezoekers en bewoners van Westworld worden door grote namen gespeeld: Evan Rachel Wood (True Blood), Anthony Hopkins (Hannibal), Tessa Thompson (Thor: Ragnarok), Ed Harris (The Truman Show), Thandiwe Newton (Crash), Jeffrey Wright (Boardwalk Empire) en James Marsden (X-Men). Iedereen zet een indrukkende rol neer...en niemand is wie hij lijkt.

Vervolg?
HBO heeft bevestigd dat Westworld verlengd wordt met een vierde seizoen. Dit maakten ze bekend via Twitter. Helaas stond daar niet in uit hoeveel nieuwe afleveringen seizoen 4 zal bestaan.

Op IMDB krijgt Westworld een 8,6 Rotten Tomatoes beloond de serie met een 81%!
"Het is een show om bij na te moeten denken, maar dat is het absoluut waard. De best geschreven shows in tijden. Westworld is uniek.".Wist je dat...
- Ben Barnes (Logan) brak vlak voor de start van de opnames zijn voet. Omdat hij dit aan niemand durfde te vertellen, heeft zijn personage de rest van seizoenen ook mank gelopen.

- Jonathan Nolan heeft de stad Sweetwater vernoemd naar de boerderij in zijn favoriete western Once Upon a Time in the West (1968).

- Jurassic Park-auteur Michael Crichton schreef en regisseerde de Westworld-film uit 1973. Er zijn duidelijke overeenkomsten, zo gaan ze allebei over themaparken met futuristische attracties. De rest van de overeenkomsten verklappen zou een spoiler zijn!

- Het hele eerste seizoen is niets gefilmd met draagbare camera's tot de finale. Dit geeft een belangrijk kantelpunt in het verhaal weer.

- Het eerste seizoen had Westworld een enorm budget tot zijn beschikking: $100 miljoen. Ter vergelijking, het eerste seizoen van Game of Thrones had een budget van $60 miljoen.

Bekijk nu deze futuristische western puzzel Westworld en ontdek of jij alle hints oppikt.


Lees meer over: Westworld, HBO, Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, Tessa Thompson, Ed Harris

Populair nieuws