Netflix verloor ettelijke miljoenen op 'Jupiter’s Legacy'

Netflix verloor miljoenen op 'Jupiter’s Legacy'

De streamingdienst gaf echt vele miljoenen uit aan de serie Jupiter’s Legacy.

Jim Pedd, 4 juni 2021 09:12

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vaarwel Jupiter’s Legacy. Al na acht aflevereingen heeft Netflix besloten om een punt achter de serie te zetten. Een tweede seizoen komt er dus niet.
Het bedrijf kocht in de zomer van 2017 Millarworld, het comic-bedrijf van Mark Millar, met de intentie heel wat films en series te ontwikkelen op basis van het werk van Millar. Maar hun eerste samenwerking in de vorm van Jupiter’s Legacy was geen immens succes.

Miljoenen kwijt
Borys Kit, journalist van The Hollywood Reporter, meldt op basis van zijn eigen bronnen binnen Netflix dat het bedrijf vele miljoenen kwijt is aan de serie. "Jupiter’s Legacy kostte rond de 200 miljoen dollar, heropnames en alles meegenomen, dus dit is een groot verlies."Zo bezien zou Jupiter’s Legacy rond de 25 miljoen dollar per aflevering gekost hebben, als je onder meer het productiebudget en de marketingkosten meerekent. Dat is een bijzonder hoog bedrag, maar realiseer je tegelijk dat men acht afleveringen van elk vijfenveertig minuten maakte, voor een bedrag waar vaak blockbusterfilms van twee uur van gemaakt worden.

Jupiter’s Legacy krijgt nog wel een spin-off die draait om superschurken.
Lees meer over: Jupiters Legacy, Mark Millar, Netflix, Josh Duhamel

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws