Doek valt nu al voor dure superheldenserie 'Jupiter's Legacy' van Netflix, maar er gloort hoopt aan de horizon

Doek valt nu al voor superheldenserie van Netflix

Netflix heeft de cast van Jupiter's Legacy vrijgesteld van hun contracten en kijkt nu naar de mogelijkheid om een spin-off te maken.

Jim Pedd, 3 juni 2021 10:26

Het doek valt nu al voor Jupiter's Legacy. De eerste serie die voortkwam uit een samenwerking tussen Netflix en Mark Millar, krijgt geen tweede seizoen.
Centraal in de serie stond de Utopian en zijn familie, waarvan iedereen superkrachten had. Enerzijds kregen we te zien hoe de Union of Justice ontstond en anderzijds ook de worstelingen van de vroegere superhelden met een nieuwe generatie. Het eerste seizoen eindigde met een flinke cliffhanger, maar er komt geen tweede seizoen.

Wel een spin-off
De castleden van Jupiter's Legacy blijken ontheffing te hebben gekregen van hun contracten. Dat betekent dat ze dus niet terug zullen keren voor een tweede seizoen van de serie.

Netflix maakt wel een spin-off, getiteld Supercrooks. Die is gebaseerd op comics geschreven door Millar met Leinil Francis Yu. Hun serie speelt zich af in hetzelfde universum als Jupiter's Legacy, maar draait om een groep superschurken.

Millar reageerde al via sociale media op het nieuws: "Gezien de toekomst die we tegemoet treden, hebben we het zware besluit genomen om de ongelofelijke cast te ontheffen van hun commitment aan de serie en ontwikkelen we alle realiteiten van de saga van Jupiter's Legacy. We hebben er alle vertrouwen in dat we er later naar terugkeren en willen jullie bedanken voor jullie voortdurende steun en de cast en crew die het zo mooi hebben gemaakt."Steven S. DeKnight, die showrunner was tot halverwege het eerste seizoen, vertelde dit:Supercrooks draait om een groep superschurken die samenwerken om een ongelofelijke overval te plegen. De live-action serie staat los van de geplande animeserie gebaseerd op dezelfde comic. Veel van het eerste seizoen werd doorgebracht met het opzetten van de toekomst van de serie. Maar ondanks de opbouw richting een grote rits confrontaties tussen de Utopian en zijn broer Walt, ziet het er niet naar uit dat dit verhaal nog voortgezet wordt.

Dat ondanks de toch wat opmerkelijke reactie van Mark Millar over de toekomst.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Jupiters Legacy, Netflix, Josh Duhamel, Steven S DeKnight, Mark Millar, Millarworld

Populair nieuws