'Grey's Anatomy' kijkcijfers vallen behoorlijk tegen

De finale van het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy werd niet zo geweldig bekeken.

Jim Pedd, 6 juni 2021 08:38

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het nieuwste seizoen van Grey's Anatomy is voorbij. Reeks 17 blijkt meteen de minst bekeken finale te hebben in de geschiedenis van de televisieserie. Desalniettemin staat deze nog altijd tussen de best bekeken series die er zijn.
In de Verenigde Staten keken 4,6 miljoen mensen live naar de finale van Grey's Anatomy. Daarmee was het de slechtst bekeken seizoensfinale uit de geschiedenis van de serie. Tegelijk zijn het aantallen waar menig zender enorm jaloers op zal zijn.

De kijkcijfers
Voorheen was de finale van het vijftiende seizoen de slechtst bekeken in de geschiedenis van de serie. Daar stemden destijds gemiddeld 5,99 miljoen Amerikanen op af. Inmiddels is dat aantal dus wat verder teruggezakt, naar historisch lage kijkcijfers voor de serie.

Ooit was de serie echt een extreem kijkcijferkanon, met meer dan 25 miljoen (!) Amerikaanse kijkers naar de première dan het derde seizoen. Maar zelfs met deze cijfers blijft het een serie die goed bekeken wordt.

Goed genoeg ook om de serie een achttiende seizoen te gunnen. Daarvoor keren zowel hoofdrolspeelster Ellen Pompeo, als showrunner Krista Vernoff terug.
Bron: TVLine

Lees meer over: Greys Anatomy, ABC, Kijkcijfers, Ellen Pompeo, Krista Vernoff

Informatie over de serie: Grey's Anatomy

Populair nieuws