search

Ons nieuws van zondag 6 juni 2021

Netflix top 3: Naar deze series keek Nederland massaal dit weekend
Series / Nieuws

Netflix top 3: Naar deze series keek Nederland massaal dit weekend

Nederlanders houden heel erg van series, en met name Lucifer scoorde enorm goed op Netflix.

Het is weer een nieuwe zondag en dus kijken we weer naar de nieuwe top drie meest bekeken series op Netflix in Nederland. Wederom is de top drie helemaal door elkaar gehusseld, met twee nieuwkomers.

De serie Lucifer is eigenlijk de enige die nog bovenaan weet te staan, net als vorige week. De nieuwe serie [i}Sweet Tooth[/i] debuteerde op de tweede plek van deze week, gevolgd door Start-Up.

1. Lucifer (seizoen 5b): De duivel is het zat om heer van de hel te zijn en verhuist naar Los Angeles. Hij opent er een nachtclub en raakt bevriend met een rechercheur.

2. Sweet Tooth (seizoen 1): De wereld wordt geteisterd door een ramp en de jongen Gus, die deels hert is, wil antwoorden. Hij sluit zich aan bij een groep mensen en kinderen die ook half dier zijn.

3. Start-up (3 seizoenen): Een poging om geld wit te wassen, ligt aan de basis van en cryptomunt en brengt ondernemers in contact met een corrupte FBI-agent en een criminele bende in Miami.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hailee Steinfeld gaat vlammen in de nieuwe Marvel-serie
Series / Nieuws

Hailee Steinfeld gaat vlammen in de nieuwe Marvel-serie

Eind 2021 debuteert Hailee Steinfeld als Kate Bishop in de serie op Disney+.

Al jaren riepen fans Marvel op om actrice Hailee Steinfeld in de huid te zetten van het Marvel-personage Kate Bishop. En dat gaat dit jaar gebeuren in Hawkeye, een van de vele live action-series die dit jaar en aankomende jaren op Disney+ verschijnen.

In gesprek met Entertainment Tonight liet actrice Vera Farmiga weten dat Steinfeld gaat vlammen in de Marvel-serie. In Hawkeye zien we Farmiga (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) als Eleanor Bishop.

Hailee Steinfeld gaat knallen!
"Hailee 'kills it' in de rol. Hij traint een nieuwe opvolger, Hawkeye traint een nieuwe opvolger, dus Kate Bishop komt eraan," teaste Farmiga op Entertainment Tonight. "Ik speel haar moeder, en ik vond het geweldig. Het wordt heel speciaal, vind ik."

"Ik kan niet wachten tot mensen eindelijk zien hoe we dit personage interpreteren uit de strips, op haar eigen manier. Ze is zo'n badass, dat valt niet te ontkennen," vertelde de Dickinson-ster eerder aan Entertainment Tonight.

Hawkeye moet eind 2021 debuteren en de kans is groot dat Kate Bishop uiteindelijk onderdeel wordt van een Young Avengers-serie of film.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cameo's in 'Loki'? Verwacht het onverwachte!
Series / Nieuws

Cameo's in 'Loki'? Verwacht het onverwachte!

De Marvel-serie Loki met Tom Hiddleston start aankomende woensdag op Disney+.

Met Loki wordt het alweer tijd voor de derde Marvel-serie op Disney+ en ook in die serie zullen enkele onverwachte personages verschijnen. Dit gebeurde uiteraard ook in de eerdere series en films in het Marvel Cinematic Universe.

In WandaVision was de komst van Evan Peters als een soort Pietro Maximoff een grote verrassing en Julia Louis-Dreyfus verraste met haar optreden als Valentine Allegra de Fontaine in The Falcon and the Winter Soldier. In Loki zullen er ook opvallende (kleine en grote) cameo's zijn.

Verwacht het onverwachte
Schrijver Michael Waldron mocht van Disney eigenlijk alle personages gebruiken zolang deze maar juridisch beschikbaar zijn voor Marvel Studios. We kunnen dus verrassende Marvel-personage verwachten.

"Als ze binnen de rechten zouden vallen was er geen reden waarom we ze niet zouden kunnen gebruiken," vertelde Waldron aan DigitalSpy. "Het onverwachte moet je verwachten."

Er zijn uiteraard heel wat mogelijkheden. Er wordt immers door de tijd en ruimte gereisd en dan is echt alles mogelijk. Fans hopen te zeerste eindelijk Mephisto te zien in het MCU. Vanaf 9.00 uur woensdagochtend kun je Loki op Disney+ aanzetten. Er verschijnen naar verluidt zes afleveren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai' krijgt mogelijk meerdere spinoff-series
Series / Nieuws

'Cobra Kai' krijgt mogelijk meerdere spinoff-series

De makers van Cobra Kai willen de serie op allerlei manieren uitbreiden.

De bedenkers van Cobra Kai denken "constant" aan mogelijke spinoffs van de serie. De Karate Kid-reboot verscheen in 2018 op YouTube en was een aardig succes, maar pas bij de verhuizing van seizoen 3 naar Netflix werd het een waar fenomeen.

Netflix werkt momenteel echter eerst nog aan het vierde seizoen van de populaire serie. Dat seizoen zal zich met name richten op het All Valley Tournament, waarin de verschillende dojo's uit de serie het tegen elkaar zullen opnemen.

Seizoen 4 van Cobra Kai is dus eigenlijk zowat een gegarandeerd succes, dus het is haast zeker dat de serie wordt uitgebreid. Volgens Hayden Schlossberg, een van de bedenkers, zou dat dus ook kunnen in de vorm van meerdere spinoff-series. Hij zei er het volgende over tegen Collider:

"Cobra Kai is op zichzelf eigenlijk al een spinoff. We namen Johnny's leven en laten zijn perspectief zien. Het is een van de dingen waar we constant aan denken. Je wilt van elk personage weten wat zijn achtergrondverhaal is. We kunnen moeilijk aangeven hoeveel seizoenen we nog willen maken, omdat er nog zoveel is te vertellen. Willen we alles onderdeel laten uitmaken van het grote Cobra Kai-verhaal of zijn er personages die hun eigen verhalen verdienen? We spreken er veel over. Alles is mogelijk."

Cobra Kai seizoen 4 moet voor het einde van het jaar te streamen zijn via Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sweet Tooth' doet dit heel bewust
Series / Nieuws

'Sweet Tooth' doet dit heel bewust

De serie Sweet Tooth gaat heel bewust voor een deel afwijken van de comics waar deze op gebaseerd is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sweet Tooth is de nieuwste toevoeging aan Netflix en een verfilming van de gelijknamige comics van Jeff Lemire. In de comics volgen we Gus, een jong jongetje dat ook de hele reeks jong blijft.

In de Netflix-verfilming wordt de rol van Gus gespeeld door de jonge acteur Christian Convery. Maar hem zullen we vermoedelijk zien opgroeien, aangezien de serie nog jaren door zou kunnen gaan.

Ouder worden
Showrunner Jim Mickle laat weten dat hier heel bewust naar gekeken is. "We moesten hier al een beetje mee omgaan, omdat er anderhalf jaar zaten tussen aflevering één en twee."

"Hij was best wat ouder geworden in de tussentijd, maar gelukkig wel zijn eigen lieve Gus gebleven. Dus we weten het is moeilijk om te voorspellen. Ik denk dat wat we geleerd hebben nu, vooral is dat je niets kan voorspellen. Dus we nemen het zoals het komt. Seizoen 1 was buitengewoon en we willen dolgraag meer doen."

Waarop uitvoerend producent Beth Schwartz toevoegde: "Het is een coming-of-age verhaal. Dus je zal je protagonist zien groeien en door verschillende stadia in zijn leven zien gaan."

De serie is sinds vrijdag te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie boekt goede voortgang
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie boekt goede voortgang

Star Wars: Andor heeft een nieuw castlid gevonden: Robert Emms die je kent van Chernobyl.

Star Wars: Andor heeft een nieuw castlid gevonden: Robert Emms ([url1=https://www.ziggo.nl/entertainment/movies-series/hbo/chernobyl]Chernobyl[/url]1). Hij heeft straks een van de belangrijkste rollen in de televisieserie.

De hoofdrol in de serie is voor Diego Luna, die weer in de huid van Rogue One-personage Cassian Andor kruipt. Naast hem zien we Stellan Skarsgard, Alan Tudyk, Adria Arjona, Denise Gough, Genevieve O'Reilly en Kyle Soller.

Star Wars: Andor-cast
Deadline meldt nu dat Emms gecast is. Welke rol hij speelt en hoe groot die rol is weten we nog niet. Dat houden Lucasfilm en Disney voor ons geheim. Wel lekten de laatste tijd wat ontwerpen voor nieuwe ruimteschepen uit, evenals bekende designs van Stormtroopers.

De serie Star Wars: Andor is een van de vele Star Wars-series die exclusief naar Disney+ komen. Zo worden er momenteel afleveringen opgenomen voor Obi-Wan Kenobi en verwachten we series als The Book of Boba Fett, Ashoka en The Acolyte.

In Star Wars: Andor duiken we in het verleden van spion en rebel Cassian Andor en leren we over zijn beweegredenen om zich bij de Rebellen te voegen in de strijd tegen het Keizerrijk.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki'-serie houdt nog dingen voor je geheim
Series / Nieuws

'Loki'-serie houdt nog dingen voor je geheim

De serie Loki van Disney+ lijkt nog wel wat leuke verrassingen voor ons in petto te hebben.

De serie Loki komt precies op het juiste moment. De rol wordt al sinds 2011 door Tom Hiddleston gespeeld en tien jaar daarna speelt hij in een eigen serie.

In de serie Loki zien we de God of Mischief die ontsnapt is tijdens de gebeurtenissen van de film Avengers: Endgame. Hij gebruikt de Tesseract om te ontsnappen en maakt zo een nieuwe tijdlijn. Maar wordt snel opgepakt voor de Time Variance Authority, dat hem inschakelt om de tijdlijn te repareren.

Nog een schurk
Hoewel we even dachten dat de serie - die op woensdag 9 juni van start gaat - vooral hierom zal draaien, lijkt er meer aan de hand. Het nieuwste nummer van TV Guide bevestigt namelijk een "mysterieuze schurk", een geheim personage dat zeker voor chaos en wanorde gaat zorgen.De vraag voor heel wat fans is natuurlijk wie het gemaskerde personage is. Dat onbekende personage is meermaals te zien in de trailers en zou volgens de vele geruchten een andere versie van Loki zijn.

Of dat klopt is natuurlijk maar de vraag, maar gelukkig krijgen we daar snel antwoord op. Woensdag gaat de serie namelijk van start!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice over haar vele naaktscènes en de gevolgen daarvan
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice over haar vele naaktscènes en de gevolgen daarvan

Nathalie Emmanuel is niet helemaal blij met de gevolgen van de naaktscènes waar ze aan meegewerkt heeft.

Dat actrice Nathalie Emmanuel naaktscènes opnam voor Game of Thrones heeft grote impact gehad op haar filmcarrière. De 32-jarige actrice speelde de rol van Missandei of Naath in de serie, een voormalig slaaf die bevrijd werd door Daenerys Targaryen.

Emmanuel is een van de vele castleden die geregeld uit de kleren gingen voor de serie. Vooral aan het einde was de serie behoorlijk grafisch, met seks tussen het personage van Emmanuel en Grey Worm (Jacob Anderson). Nu vertelt Emmanuel dat dit impact heeft gehad op haar latere filmwerk.

Impact van naaktscènes
Tijdens de Make It Reign Podcast vertelde Emmanuel dat ze, omdat comfortabel was met naakt op de set van Game of Thrones nu vaak de verwachting aan zich heeft kleven dat ze dit vaker wil doen.

"Toen ik Game of Thrones maakte, ging ik akkoord met bepaalde naaktscènes of naakt binnen de serie," begon Emmanuel.

"En de perceptie bij andere projecten is dat, als een rol naakt vereiste, ik open zou staan voor alles, gewoon omdat ik die serie maakte. Mensen realiseren zich niet dat ik akkoord ging met specifieke voorwaarden voor dat project en dat dit niet zomaar toepasbaar is op alle andere projecten."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Lucifer uit de hemel verbannen werd
Series / Nieuws

Waarom Lucifer uit de hemel verbannen werd

Waarom besloot god eigenlijk om Lucifer uit de hemel te verbannen in de serie van Netflix?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Joe Henderson, showrunner van Netflix-serie Lucifer, legt in een interview voor het eerst duidelijk uit waarom god besloot om Lucifer te verbannen uit de hemel.

De serie Lucifer komt voort uit de comics rond The Sandman van Neil Gaiman. We volgen in de serie het leven van de duivel die uit de hemel verbannen is en geen zin meer heeft in het leven in de hel. Daarom verhuist hij naar Los Angeles. De serie krijgt straks nog een zesde seizoen op Netflix en is dan voorbij.

Waarom verbannen?
De tweede helft van het vijfde seizoen is net te streamen en focust op Lucifer Morningstar die strijdt tegen zijn tweelingbroer, aartsengel Michael. Nu leren we dan eindelijk waarom god besloot om Lucifer te verbannen.

"Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Hij realiseerde zich dat Lucifer zijn eigen pad moest vinden. En dus besloot hij min of meer dat er geen ruimte in de hemel is voor twee alpha's, tot een zekere mate, twee richtingen. Ik denk dat hij hem op die reis stuurde zodat hij dat kon uitvinden," aldus Henderson.

Natuurlijk is het wat rigoureus om dan iemand meteen z'n huis uit te werken, maar het is natuurlijk zoals Henderson het zelf ook zegt. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Maar hij dobbelt niet.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'How I Met Your Mother'-maker heeft spijt van delen van de serie
Series / Nieuws

'How I Met Your Mother'-maker heeft spijt van delen van de serie

Een van de bedenkers van How I Met Your Mother zou elementen anders doen.

Carter Bays, een van de bedenkers van hitserie How I Met Your Mother wil wat veranderingen aan de serie aanbrengen.

De serie liep gedurende negen seizoenen en ging in 2005 van start. De show draaide om Ted Mosby, gespeeld door Josh Radnor, en de komische avonturen die hij beleefde in zijn zoektocht naar de perfecte vrouw. Toen de serie liep, kreeg deze zo'n 90 prijzen, maar tegen het einde vonden de meeste mensen het welletjes.

Niet goed ouder geworden
Sommige elementen van How I Met Your Mother passen niet meer in deze tijd. Carter Bays kijkt de hele serie terug en uitte zijn ongenoegen over elementen van de serie.

Bays was wat vaag, maar stelt dat hij "bepaalde dingen" prima zou willen verwijderen. Het is niet duidelijk waar hij het over heeft, maar we kunnen genoeg gissen. Denk aan de aflevering Slapsgiving uit 2014, waarin de acteurs stereotype Aziatische kung fu personages spelen.

Ook zijn de grappen rond Barney Stinson en zijn pogingen om vrouwen te versieren ook niet meer helemaal van deze tijd. Kortom: sommige dingen zijn niet zo lekker meer om te zien tegenwoordig.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' kijkcijfers vallen behoorlijk tegen
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy' kijkcijfers vallen behoorlijk tegen

De finale van het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy werd niet zo geweldig bekeken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het nieuwste seizoen van Grey's Anatomy is voorbij. Reeks 17 blijkt meteen de minst bekeken finale te hebben in de geschiedenis van de televisieserie. Desalniettemin staat deze nog altijd tussen de best bekeken series die er zijn.

In de Verenigde Staten keken 4,6 miljoen mensen live naar de finale van Grey's Anatomy. Daarmee was het de slechtst bekeken seizoensfinale uit de geschiedenis van de serie. Tegelijk zijn het aantallen waar menig zender enorm jaloers op zal zijn.

De kijkcijfers
Voorheen was de finale van het vijftiende seizoen de slechtst bekeken in de geschiedenis van de serie. Daar stemden destijds gemiddeld 5,99 miljoen Amerikanen op af. Inmiddels is dat aantal dus wat verder teruggezakt, naar historisch lage kijkcijfers voor de serie.

Ooit was de serie echt een extreem kijkcijferkanon, met meer dan 25 miljoen (!) Amerikaanse kijkers naar de première dan het derde seizoen. Maar zelfs met deze cijfers blijft het een serie die goed bekeken wordt.

Goed genoeg ook om de serie een achttiende seizoen te gunnen. Daarvoor keren zowel hoofdrolspeelster Ellen Pompeo, als showrunner Krista Vernoff terug.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde 2 series toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde 2 series toe

Deze 2 series werden nieuw toegevoegd aan Amazon Prime Video de afgelopen week.

Echt druk wil het maar niet worden met series op Amazon Prime Video. Deze week zijn er maar twee series toegevoegd.

The Vampire Diaries (8 seizoenen): Het is Elena's eerste schooldag sinds de dood van haar ouders. Samen met tante Jenna doet Elena haar best om op haar broer, Jeremy, te letten en te redden wat er over is van de familie.

DOM (1 seizoen): Een vader die zijn strijd tegen drugs nooit opgegeven heeft. Een zoon die zijn gebruik nooit opgegeven heeft. Twee kanten van dezelfde medaille. Victor is een agent die al zijn hele leven tegen de cocaïnehandel gestreden heeft. Zijn zoon is drugsverslaafd en een van de meest gezochte overvallers in Rio de Janeiro. Zal de liefde van een vader genoeg zijn om het leven van zijn zoon te redden?

De komende weken kan je heel wat meer series verwachten op Amazon Prime Video, waaronder Clarksons Farm (11 juni) en het zevende seizoen van Bosch (25 juni).

Hier kan je het overzicht vinden met nieuwe toevoegingen van deze maand.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.