Ook gamereeks 'Far Cry' wordt een serie op Netflix

Gamereeks 'Far Cry' wordt een serie op Netflix

Netflix werkt momenteel ook aan (animatie)serie gebaseerd op Resident Evil, Assassin's Creed en Splinter Cell.

Zilko Tarici, 12 juni 2021 om 14:58

Netflix en Ubisoft Film & Television breiden hun samenwerking verder uit door een volwassen getinte anime-serie te maken van de bekende gamereeks Far Cry. Ook komt er een anime-serie genaamd Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix.
De Far Cry-spellen zijn first-person shooters die gaan over een personage dat op verschillende locaties gevreesde dictators moet uitschakelen.

De eerste game werd in 2004 uitgegeven en van de reeks werden tot nu toe mer dan 60 miljoen exemplaren verkocht. Far Cry 6, het nieuwste deel met acteur Giancarlo Esposito (Breaking Bad) als de bad guy, verschijnt in oktober.

Jaren '90 remix
Momenteel wordt het creatieve team voor de series nog samengesteld. Het is in elk geval wel zeker dat Ubisoft-grootheden Hélène Juguet, Hugo Revon, en Gérard Guillemot zullen produceren.

Van Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix wordt een zesdelige miniserie gemaakt. Deze anime is gebaseerd op Far Cry 3-uitbreiding Blood Dragon en plaatst de alter ego's van Far Cry-personages in een homage aan de jaren '90. Over de andere Far Cry-serie is nog niks onthuld.

Bron: Variety

Lees meer over: Captain Laserhawk, Far Cry, Splinter Cell, Netflix, Ubisoft, Giancarlo Esposito

Populair nieuws