'Jupiter's Legacy' blijkt slachtoffer van chaos bij Netflix

Jupiter's Legacy slachtoffer van chaos bij Netflix

Jupiter's Legacy werd al na 1 seizoen gecancelled en dat heeft veel redenen.

Jim Pedd, 12 juni 2021 18:00

Jupiter's Legacy werd deze maand geannuleerd door Netflix. Dat kwam koud op het bordje van de fans te liggen, die hadden gedacht dat er een tweede seizoen zou volgen.
In een uitgebreide analyse schrijft The Hollywood Reporter over de problemen die de serie geteisterd blijken te hebben. Het feit dat de eerste Millarworld-serie van Netflix geannuleerd werd, blijkt ook te maken te hebben met allerlei problemen die niet helemaal in de invloedsfeer van de makers lagen.

Problemen achter de schermen
De serie blijkt te maken gehad te hebben met een klein budget. Oorspronkelijk showrunner Steven S. DeKnight vroeg om 12 miljoen dollar per aflevering en kreeg er negen. Dat leidde tot een rits problemen, waarbij de maker uiteindelijk halverwege de productie opstapte. Netflix en DeKnight noemden toen 'creatieve verschillen' als reden

Uiteindelijk werd de serie ook veel, veel duurder en kwam het budget uit op zo'n 200 miljoen dollar. Dat had ook te maken met de wisselingen achter de schermen bij Netflix.

Zo vertrok Cindy Holland als VP of Original Content, evenals de twee oorspronkelijke studiobazen die de serie moesten leiden. Een vervanger werd gevonden in Bela Bajaria, die vervolgens vond dat de serie niet echt top was. Er moesten veranderingen aangebracht worden en daardoor liepen de kosten op.

Nu heeft Netflix wel groen licht gegeven voor een spin-off genaamd Supercrooks. Kijken of die wel voor een redelijk budget gemaakt wordt.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Jupiters Legacy, netflix, Mark Millar, Steven S DeKnight

Populair nieuws