'Jupiter's Legacy': Dit was het gruwelijke einde

'Jupiter's Legacy': Dit was het gruwelijke einde

De serie Jupiter's Legacy gaat niet door; zo zou de serie door kunnen gaan.

Jim Pedd, 8 juni 2021 18:50

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Jupiter's Legacy werd al na 1 seizoen gecancelled door Netflix. Daardoor zullen we dus niet te zien krijgen hoe de spanningen tussen The Utopian en Paragon opgelost worden. In de comics eindigt hun verhaal op een vrij gruwelijke manier. Daar vertellen we je vandaag alles over.
Er zitten in de serie heel wat spanningen tussen The Utopian en zijn zoon Paragon. Het vader-zoon-duo is het op een aantal vlakken duidelijk oneens, vooral als Brandon de schurk Blackstar doodt en daardoor de code van de Union of Justice verbroken wordt. Aan het einde van het eerste seizoen vraagt Brandon zich zelfs af of zijn vader zijn leven wel gered zou willen hebben, aangezien Sheldon even twijfelde om Blackstar uit te schakelen.

Gruwelijke einde
In de comics is Brandon een stuk dodelijker dan de live-action versie. Paragon is meer een asociale held met een powertrip die een intense hekel aan The Utopian heeft. Een groot deel van de reden waarom het einde van het eerste seizoen zo sinister is, ligt in het feit dat Walter hem er in de comics van weet te overtuigen dat zijn pa dood moet.

Brandon vermoordt hem in koelen bloede, door met zijn laserogen zijn vader te vermoorden. Het is een gruwelijk moment, vooral ook omdat Brandon er behoorlijk trots op is. En hij stopt daar niet, want hij doodt ook Lady Liberty, zijn moeder, en gaat achter zusje Chloe aan.

De Brandon van Netflix lijkt een geweten te hebben en zal dus mogelijk zijn vader niet zo gruwelijk gedood hebben. De vraag blijft dus bestaan hoe het verder gegaan zou zijn. Helaas zullen we dat vermoedelijk niet weten.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Jupiters Legacy, Netflix, Josh Duhamel, Andrew Horton, Mark Millar, Millarworld

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws