'Doctor Who' verliest mogelijk snel zijn hoofdrolspeelster

'Doctor Who' verliest mogelijk hoofdrolspeelster

Straks moet Doctor Who het toch zonder Jodie Whittaker doen gaat nu het gerucht.

Jim Pedd, 15 juni 2021 om 12:56

Doctor Who moet mogelijk toch afscheid nemen van zijn hoofdrolspeelster. Het gerucht gaat wederom dat actrice Jodie Whittaker in 2022 afscheid neemt van de serie.
De actrice zou volgens de Daily Mirror, een Britse tabloid die opmerkelijk vaak goed zit met dit soort berichten, in 2022 afscheid nemen na het dertiende seizoen en twee speciale afleveringen. Regeneratie - ofwel het recasten van de hoofdrol - is cruciaal voor de serie, en een manier om zichzelf opnieuw uit te vinden. Iedere keer als de serie van ster wisselt, wisselt men ook van verhaallijnen, toon en stijl.

De TARDIS verlaten
Het gerucht gaat al maanden dat actrice Whittaker vertrekt. Dat zou kunnen, aangezien dat correspondeert met de 'drie seizoenen regel' die ooit voorgesteld werd door de Tweede Doctor, Patrick Troughton. De regel werd ook vaak gevolgd door de BBC en acteurs.

De Daily Mirror stelt nu dat Whittaker later vertrekt dan verwacht, en nog 't dertiende seizoen en twee specials maakt. "Zoals altijd blijven de bazen stil over hun plannen, maar aangezien de opnames nog plaatsvinden zijn ze duidelijk van plan om afleveringen ergens tot het einde van 2022 te vertonen."

Er zouden nog heel wat afleveringen komen rond de versie van Whittaker. Interessant is ook dat de Mirror wijst op het jaarlijkse Doctor Who-blad, dat voor 2022 geen Whittaker op zijn cover heeft staan.
Bron: The Daily Mirror

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Jodie Whittaker

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws