search
'Doctor Who'-ster Christopher Eccleston over zijn terugkeer
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster Christopher Eccleston over zijn terugkeer

De acteur die de rebootserie lanceerde, keert terug in Doctor Who, na jaren afwezigheid.

Lange tijd leek het erop dat Christopher Eccleston alle banden doorgesneden ahd met Doctor Who. Hij illustreerde in het verleden al eens dat de rol hem enorme stress bezorgd had.

Maar voor het eerst sinds de jaren 2005 wil hij wel terugkeren. Hij neemt nieuw materiaal op voor audioavonturen van Doctor Who, en vertelde nu waarom hij na twintig jaar weer terug kon keren.

Doctor Who-terugkeer
"Eerlijk gezegd kwamen de fysieke krachten, de energie die ik moest inzetten en heel erg van mij zijn, weer terug. Tom Baker zei al eens dat het geen acteerrol is. En dat is waar. Het is deels iets dat bij jou ligt en deels bij de schrijvers," vertelde Eccleston.

Ook heeft hij "altijd een diepe affectie gehouden voor de rol en wat deze betekent voor mensen. Ik heb mij losgemaakt van de politiek en de leugens en de bullshit, maar niet van mijn relatie met de mensen die van de serie houden."

Eccleston wees eerder een cameo in de 50ste verjaardagspecial van Doctor Who af. Maar nu keert hij dus terug in audioavonturen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen