Waarom je de fantasy saga 'Game of Thrones' van HBO moet kijken

Waarom je de saga 'Game of Thrones' moet kijken

Familie, verraad, seks en moord! Game of Thrones is een genot voor fantasy liefhebbers

Emma Nota, 18 juni 2021 om 09:15

Game of Thrones is een Amerikaanse fantasy-dramaserie gebaseerd op het boek A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin. Deze populaire serie is gemaakt door HBO en in Nederland te zien op Ziggo. Met acht seizoenen is het een hele zit, maar acteurs als Sean Bean, Sophie Turner, Maisie Williams, Kit Harington, Gwendoline Christie en Peter Dinklage maken het zeker waard.
Game of Thrones speelt zich af in de fictieve wereld Westeros. Hier verweven allerlei verhaallijnen zich en reizen de vele personages rond. De belangrijkste strijd is wie er op de IJzeren Troon van de Zeven Koninkrijken van Westeros mag zitten, en wie de politieke conflicten tussen de adellijke families weet te overleven.

Daarnaast volg je de 'Night's Watch', een verdedigingslinie van getrainde militairen tegen bedreigingen van buiten de noordgrens van Westeros. Zij beschermen het land tegen de 'wildlings' en de 'White Walkers'.


Acteurs
De cast van Game of Thrones is gigantisch. Deze ensemblecast is een van de grootste op televisie. Omdat je zoveel verschillende families volgt over 8 seizoenen, een kleine selectie: Sean Bean, Michelle Fairley, Richard Madden, Sophie Turner, Maisie Williams, Alfie Allen, Gwendoline Christie, Mark Addy, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Jack Gleeson, Aidan Gillen, Natalie Dormer, Jonathan Pryce, Emilia Clarke, Jason Momoa en Nathalie Emmanuel.

Er spelen ook bekende Nederlandse namen mee, Carice van Houten en Michiel Huisman.Trouwe fans
Game of Thrones heeft een grote schare van trouwe fans verzameld over de jaren. En dat is niet gek, want de serie barst van de sterke acteurs, goed ontwikkelde personages, spannende verhaallijnen en mooie sets en kostuums. Wel is er kritiek geweest op al het seksueel geweld en bloederigheid in de serie.

In totaal heeft Game of Thrones 59 Emmy Awards gewonnen, meer dan elke andere drama serie ooit. Voor veel kijkers is dit "een van de beste series ooit gemaakt".

Op IMDb krijgt Game of Thrones een 9,3, op Rotten Tomatoes krijgt dit fantasy avontuur een 89%!Wist je dat...
- Jack Gleeson (Joffrey Baratheon) een brief ontving van schrijver George R.R. Martin nadat de show was uitgezonden: "Gefeliciteerd met je geweldige optreden. Iedereen haat je!"

- De gemiddelde productiekosten per aflevering van de show, tot seizoen zes, waren ongeveer zes miljoen dollar. Dit bedrag is daarna nog gestegen tot 10 miljoen dollar.

- Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) werd in het eerste seizoen met zoveel nepbloed overgoten dat ze vast plakte aan een wc-bril tijdens een pauze.

- Met in totaal twaalf Emmy's won de show meer Emmy's in één jaar dan welke andere show dan ook. Zelfs meer dan The West Wing(1999), die er negen had.

Bekijk nu de spannende familie saga Game of Thrones en leer alles over de bewoners van Westeros.


Lees meer over: Game of Thrones, HBO, A Song of Ice and Fire, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws