'Loki': Dit moet je weten over de nieuwe aflevering

Loki: Dit moet je weten over de nieuwe aflevering

De serie Loki bevat heel wat heel gave nieuwe onthullingen, dit zijn ze.

Jim Pedd, 17 juni 2021 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Loki is al op een derde. De tweede aflevering staat namelijk op Disney+, waarmee we alweer meer kunnen zien van de avonturen van het Marvel-personage.
In de tweede aflevering wordt het wereldbouwen rond de Time Variance Authority en zijn futuristische kantoren even opzij geschoven ten faveure van de tijdreisavonturen van Loki en Mobius M. Mobius. We duiken meteen in de belangrijkste onthullingen van deze aflevering. Let dus op: dit artikel staat vol spoilers.

Gekke onthulling
De TVA was zich bewust van de manier waarop Loki zich kon verstoppen in de tijdlijn. Daar lijkt het in elk geval op. Door zich vlak voor een apocalypse te verschuilen, kan iemand alles doen wat 'ie maar wil zonder dat dit grote consequenties voor de rest van de tijdlijn heeft. Dat niemand van de TVA dat snapte is toch wel gek?

Roxxcart
De aflevering duikt onder meer in de Roxxon Energy Corporation, een fictief gasbedrijf dat vaak een rol heeft gehad in de Marvel-comics en het Marvel-universum. Elke keer weer was het op de een of andere manier te zien en in de comics ook steevast verbonden aan kwaadaardige personages die het op onze helden voorzien hadden. De Variant geeft snoep weg, dat verkocht wordt bij Roxxcart tussen 2047 en 2051. Zou deze aanwezigheid een grotere rol hebben?

Wat is echt?
Als TVA-agent Hunter C-20 gevonden wordt door Mobius en co., lijkt ze fysiek niet gewond, maar is ze mentaal helemaal de weg kwijt. Ze herhaalt continu: "het is echt, het is echt". Wat ging er mis? Het lijkt er in elk geval op dat er meer speelt van een Variant.

Dé Variant
Als we het toch over die Variant hebben: die is nu meteen onthuld in de vorm van Lady Loki, de Mistress of Mischief met gouden hoorns en al. Wat ze te doen heeft met de TVA is niet duidelijk, maar we horen haar wel zeggen tegen Loki dat het niet om hem draait. En dat 'ie zich schrap moet zetten.
Lees meer over: Loki, MCU, marvel studios, Disney plus

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws