'Lupin' seizoen 3 krijgt een verrassend personage

'Lupin' seizoen 3 krijgt een verrassend personage

Maak je borst maar nat voor een Sherlock Holmes-achtig personage in Lupin.

Jim Pedd, 21 juni 2021 om 07:18

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De tweede rits afleveringen van Lupin was te zien op Netflix. De vijf afleveringen duiken dieper in het verhaal van de meesterdief Assane Diop van acteur Omar Sy en zijn pogingen om de kwaadaardige zakenman Hubert Pellegrini aan te pakken.
Small Screen stelt nu dat in het reeds aangekondigde derde seizoen, een Sherlock Holmes-achtige figuur zijn opwachting zal maken. Heel vreemd is dat niet, gezien de connecties tussen de twee personages en de voorliefde die Netflix lijkt te hebben voor Sherlock.

Meer van Lupin
Goed, vooropgesteld is belangrijk om te weten dat in de boeken van schrijver Maurice Leblanc, Sherlock en Lupin elkaar al eens tegenkwamen.

Hij schreef het verhaal Sherlock Holmes Arrives Too Late, waarin de twee het tegen elkaar opnamen. Vervolgens besloot hij de detective in meer van zijn verhalen te gebruiken.

Dat stuitte op protesten vanuit de nabestaanden van Sir Arthur Conan Doyle, waarop Leblanc besloot op geheel eigen wijze om te gaan met die bezwaren. Hij introduceerde twee nieuwe personages in zijn boeken: Herlock Sholmes en Holmlock Shears.

Honderd jaar later komen de boeken rond Lupin nu in iets andere vorm naar Netflix, en weten we dat de streamingdienst ook een voorliefde heeft voor Sherlock. Zo onwaarschijnlijk klinkt dit dus niet!
Bron: Small Screen

Lees meer over: Lupin, Netflix, omar Sy

Populair nieuws