search
Komt Disney+ met de volgende 'Game of Thrones'-achtige fantasyserie?
Series / Nieuws

Komt Disney+ met de volgende 'Game of Thrones'-achtige fantasyserie?

De schrijver en fans van Eragon doen in elk geval hun uiterste best om dit voor elkaar te boksen.

Schrijver Christopher Paolini van Eragon probeert samen met zijn fans Disney+ over te halen om een serie te maken van de reeks. Dat gebeurde al eens eerder in 2006 door 20th Century Fox.

In 2006 kwam er een live-action film uit op basis van de boeken van Paolini, met een verdienste van zo'n 250 miljoen dollar op een budget van 100 miljoen dollar. De film werd dus ook geen franchise zoals ooit de bedoeling was. Maar nu probeert Paolini het nog eens.

Een serie maken
Vijftien jaar na de release van de film, voert Paolini samen met zijn fans campagne. Hij roept Disney op om "een goede Eragon-verfilming" te lanceren. Aangezien Disney in 2019 Fox overnam, heeft het nu ook de rechten op de franchise in handen en moet het ook mogelijk zijn.

Er zijn al meer dan 30.000 tweets over op het internet geslingerd, dus de hoop van Paolini is groot. Ook omdat Rick Riordan eerder mocht aankondigen dat zijn boekenreeks, Percy Jackson, een verfilming zou krijgen. Die franchise was eerder ook in handen van Fox.



Eragon draait om een jonge boerenknul die een drakenei vindt en al snel de wereld moet helpen redden met behulp van zijn draak.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen