'The Boys' seizoen 3 neemt een verrassende nieuwe wending

'The Boys' seizoen 3 neemt een verrassende wending

De serie The Boys doet het helemaal anders in zijn derde seizoen op Amazon Prime Video.

Jim Pedd, 23 juni 2021 om 09:08

De eerste twee seizoenen van Amazon-serie The Boys maakte al duidelijk dat deze er niet voor terugdeinst grenzen te verleggen. Ook is het een serie die naar politieke issues kijkt.
Die twee aspecten blijven in de kern van de serie bestaan, ook in het derde seizoen. Dat belooft showrunner Eric Kripke, die laat weten dat de nieuwe rits kijkt naar het idee dat de 'boeman' geen externe bedreiging is.

De boeman
"Tot nu toe zijn we zeker een politieke en satirische serie geweest. We hebben veel zin om de geschiedenis van Vought, het bedrijf in de serie, te verkennen. Maar via dat bedrijf willen we ook kijken naar de Amerikaanse geschiedenis," aldus Kripke tegenover Deadline.

"We zijn heel benieuwd naar de mythes die we onszelf vertellen, ons gevoel dat we in ons recht staan en maakt dat Amerika als mythe willen verkennen."

Soldier Boy heeft daar zeker impact op. "Ik vond het in de comics altijd erg tof om de flashbacks naar de Tweede Wereldoorlog en Vietnam te zien. Dan zie je niet alleen welke impact het superheldenfenomeen op het heden, maar ook op het verleden heeft. En dus hebben we een personage, Soldier Boy, dat gespeeld wordt door Jensen Ackles, en sinds de Tweede Wereldoorlog bezig is als de eerste superheld van Vought. Via hem en zijn verhaal verkennen we de geschiedenis van dit land."

Dat zal ook laten zien dat je niet direct bang hoeft te zijn voor terroristen, "maar eerder iets engers: 'je buurman komt je halen'. En dat vind ik eng, hoe de politiek ons tegen elkaar opzet. Dus we willen verkennen wat het betekent om in Amerika te zijn."
Bron: Deadline

Lees meer over: The Boys, Eric Kripke, Amazon Prime Video

Populair nieuws