search
Is 'Clarice' alsnog geannuleerd ondanks dat er een tweede seizoen besteld werd?
Series / Nieuws

Is 'Clarice' alsnog geannuleerd ondanks dat er een tweede seizoen besteld werd?

Mogelijk krijgt Clarice dan toch geen tweede seizoen en valt het doek al.

Mogelijk komt er geen tweede seizoen van Clarice. De thrillerserie speelde zich af in 1993, een jaar na de gebeurtenissen in de film The Silence of the Lambs en volgt Clarice Starling die een grote samenzwering ontdekt.

De serie werd niet gigantisch goed bekeken op CBS. Maar toch bestelde men een tweede seizoen, met name omdat men er vermoedelijk van overtuigd is dat de serie wel een groot publiek kan vinden. Een conflict achter de schermen tussen de productiebedrijven voorkomen, blijkt nu, mogelijk dat de serie een tweede seizoen krijgt.

Wat is er aan de hand?
De serie Clarice is niet officieel geannuleerd, laat dat voorop staan. Maar er lijkt een financieel conflict gaande te zijn tussen CBS Studios / Paramount+ en MGM Studios. Zij produceren de serie gezamenlijk.

In mei werd bekendgemaakt dat MGM Studios besloten had om weg te lopen van de onderhandeltafel. Dat komt omdat de studio werd overgenomen door MGM, en niet wil dat de serie naar Paramount+ verhuist.

De problemen zullen misschien nog wel opgelost worden, waarbij MGM wellicht minder geld in de serie zal steken. En wellicht dat men besluit Clarice bijvoorbeeld buiten de Verenigde Staten beschikbaar te maken op Amazon Prime Video en binnen de Verenigde Staten alleen op Paramount+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen