search
Waarom je de serie 'Lupin' op Netflix moet kijken
Series / Nieuws

Waarom je de serie 'Lupin' op Netflix moet kijken

Charmante inbreker Lupin heeft een meesterplan om zijn vader te wreken. Deze Franse serie is vrolijk en verrassend, en Omar Sy is fantastisch als dief.

Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin, gaat gentleman-dief Assane Diop op pad om zijn vader te wreken. Deze populaire serie heeft 2 seizoenen en is te zien op Netflix. De meesterdief wordt gespeeld door Omar Sy.

Lupin is een Franse mysterie thriller op Netflix gemaakt door George Kay en François Uzan. De serie is te zien sinds januari 2021 en bestaat uit tien afleveringen. De eerste vijf zijn in januari 2021 uitgebracht en de rest in juni 2021. Netflix heeft een derde seizoen aangekondigd.



Omar Sy speelt de rol van Assane Diop, een man die is geïnspireerd door de avonturen van meesterdief Arsène Lupin. De oorspronkelijke Lupin komt uit een boek, geschreven door Maurice Leblanc. S1 heeft niet voor niets als ondertitel "In de schaduw van Arsène", verwijzend naar de dief uit de boeken.

Zodra Lupin op Netflix verscheen, was hij razend populair! De serie trok meer dan 70 miljoen kijkers en was daarmee de best bekeken niet-Engelstalige serie op Netflix.



Acteurs
Behalve een fantastische Omar Sy (Intouchables), spelen verder in Lupin mee Ludivine Sagnier (The New Pope), Shirine Boutella (Papicha), Hervé Pierre (An Officer and a Spy) en Soufiane Guerrab (Moloch).

Vervolg
Diop is de meest gezochte man in Parijs, maar de eerste verhaallijnen lijken afgerond dus voor het derde seizoen komt er waarschijnlijk een nieuw verhaal bij. Zo worden Lupin en Sherlock Holmes vaak in één adem genoemd. Holmes komt ook in de boeken over Lupin voor, hij maakt zelfs jacht op Lupin! Vooralsnog slechts een gerucht.

In S3 zal Omar Sy in ieder geval sowieso terugkeren als Assane Diop, net als Claire (Ludivine Sagnier) en zijn zoon Raoul (Etan Simon). Nieuwe castleden zijn nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk is het derde seizoen te zien vanaf begin 2022.

Op IMDb krijgt Lupin een 7,5, op Rotten Tomatoes zelfs 97%!
"Omar Sy speelt de meesterdief moeiteloos in Lupin, het een meeslepende spionagethriller die zijn bronmateriaal eer aandoet."



Wist je dat...
- De erfgenamen van de schrijver van Sherlock Holmes waren er niet blij mee dat de detective in de boeken genoemd werd, waarna hij in de boeken doorging als 'Herlock Sholmes'.

- Opnames vonden echt plaats in het Louvre in Parijs.

- Lupin is de eerste Franse serie in de top 10 van Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen