'The Foundation' is de nieuwe 'Game of Thrones' van Apple TV+

'The Foundation' is de nieuwe 'Game of Thrones'

Apple TV+ staat nog niet echt op de kaart als een interessante streamingdienst, maar daar komt nu wel verandering in.

Jim Pedd, 5 juli 2021 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Apple TV+ komt met een heel nieuwe serie: The Foundation. Die lijkt qua formaat en geld dat erin is gaan zitten eigenlijk wel op Game of Thrones, maar dan in de ruimte.
De nieuwe serie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1951 van Isaac Asimov, die na het succes daarvan vier vervolgen en twee prequels schreef. Wellicht dat deze serie dan eindelijk de streamingdienst op de kaart kan zetten.

Het verhaal
The Foundation speelt zich af in de toekomst. De wereld waar we op wonen is een herinnering uit het verre verleden en de mensheid heeft het melkwegstelsel gekoloniseerd.

In het eerste boek leren we Hari Seldon kennen, een briljant visionair die gebruik maakt van wiskunde om de toekomst te voorspellen. Als hij erachter komt dat uit zijn berekeningen blijkt dat de mensheid gedoemd is, bedenkt hij een back-up plan.

Cast en crew
The Foundation wordt ontwikkeld door David S. Goyer, die de scenario's samen met Josh Friedman schreef. Goyer schreef de drie Dark Knight-films van Christopher Nolan en Friedman werkte aan War of the Worlds (2005) van Steven Spielberg. Het zijn dus zeker niet de minsten.

Ook wat de cast betreft heeft Apple TV+ zeker niet bezuinigd. Hoofdrolspeler is Jared Harris die te zien zal zijn als Hari Seldon. Daarnaast speelt Lee Pace de rol van Brother Day. We zetten de castleden voor je op een rij:

Jared Harris - Hari Seldon
Lee Pace - Brother Day
Lou Llolbell - Gaal Dornick
Leah Harvey - Salvor Hardin
Laura Birn - Demerzel
Cassian Bilton - Brother Dawn
Terrence Mann - Brother Dusk

Snel te zien
Ben je benieuwd wanneer de serie te zien zal zijn? Gelukkig duurt het niet enorm lang: de serie is vanaf 24 september. Apple TV+ begint gewoonlijk met de eerste drie afleveringen van een serie, en daarna gaat men over op een wekelijkse release. Dat betekent dat we daarna nog zeven weken van de serie kunnen genieten.
Lees meer over: Foundation, Apple TV Plus, Isaac Asimov

Populair nieuws