search
Spectaculaire trailer 'Foundation': 'Game of Thrones' in de ruimte?
Series / Trailer

Spectaculaire trailer 'Foundation': 'Game of Thrones' in de ruimte?

De epische sci-fi serie komt later dit jaar exclusief naar Apple TV+.

Elke streamingdienst heeft een enorme titel om naamsbekendheid te verwerven, en Apple TV lijkt groot in te zetten op de verfilming van Isaac Asimovs literaire klassieker Foundation.

Voordat Asimov overleed in 1992, schreef hij wel zeven Foundation-boeken en vele andere die zich ook afspeelde in hetzelfde universum. Apple heeft dus een hoop materiaal om uit te putten als het eerste seizoen een succes is.

Epische beelden
Aan de epische trailer, die vandaag verscheen, te zien, heeft Apple met behoorlijk wat geld gesmeten om van Foundation de volgende grote sci-fi franchise te maken.

Jared Harris (Chernobyl) speelt in de serie de rol van Hari Seldon, die in de boeken slechts hier en daar op komt draven. Hier lijkt hij echter het hoofdpersonage, wat erop duidt dat de boeken meer als inspiratiebron zijn gebruikt dan getrouw te zijn verfilmd.

Naast Harris zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Lee Pace, Lou Lobell en Leah Harvey. De serie zal laten zien hoe vier uiterst belangrijke individuen door ruime en tijd moeten reizen om dodelijke crises, wijzigende loyaliteiten en complex relaties te doorstaan die het lot van de mensheid zullen bepalen.

David S. Goyer, scenarist van Man of Steel en Batman Begins, is de showrunner. Foundation is vanaf 24 september te streamen via Apple TV.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen