search
Marvel-fans moeten hier niet zo moeilijk om doen
Series / Nieuws

Marvel-fans moeten hier niet zo moeilijk om doen

Dat Loki biseksueel blijkt te zijn is geen big deal. Dat is onnodig.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De derde aflevering van Loki onthulde iets waar Marvel-fans inherent blij van werden. De God of Mischief bleek namelijk biseksueel te zijn, iets wat fans al langer gehoopt hadden dat werkelijkheid zou worden.

Victoria Alonso, de uitvoerend vicepresident van filmproducties bij Marvel Studios, onthulde dat de seksualiteit van het personage in de televisieserie geen groot ding zou moeten zijn, omdat het past binnen het personage en zijn geschiedenis in de comics.

Niets groots
"Ik moet eerlijk met je zijn, het is geen groot ding," begon Alonso een interview. "Het is wat het is als het past bij het personage."

"We gaan iets niet doen omdat het politiek correct of juist incorrect is. We doen iets omdat het is wat het is. Vergeet niet dat we onze comics volgt. We proberen ze heel nauwkeurig te volgen, dus in de comics is dit wie hij was."

Gek zijn die opmerkingen van Alonso niet. Regisseur en producent Kate herron - die zelf ook biseksueel is - liet op Twitter direct na de aflevering weten dat het geen groot ding zou moeten zijn. Tegelijk vond ze het "heel belangrijk om te erkennen dat Loki biseksueel is. Het is deel van wie hij is en van wie ik ben." Het is een kleine stap, schreef zij, maar wel een belangrijke voor haar.

De zesde aflevering van Loki, ook meteen de seriefinale, is woensdag aanstaande te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen