search
Wetenschappers geven antwoord op een grote 'Loki'-vraag
Series / Nieuws

Wetenschappers geven antwoord op een grote 'Loki'-vraag

Is het nou een krokodil of een alligator die we zien in Loki van Disney+?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is bijna een week verstreken sinds de vierde aflevering van Loki te zien was op Disney+. Vandaag krijgen we nummer vijf alweer te zien en dus kunnen we in een van de verrassende vragen duiken.

Na de aftiteling van Loki ontmoeten we vier verrassende Loki-varianten. Een daarvan is Kid Loki en die heeft wat lijkt op een krokodil Loki in zijn handen. De vraag was om welk reptiel het ging en daar hebben kenners een antwoord op.

Een nieuwe Loki
In de aflevering wordt Loki gedood door Ravonna Renslayer. Althans, daar lijkt het op, want de God of Mischief wordt wakker op een verwoeste plek waar vier andere Loki-varianten hem begroeten. Er staan Classic Loki, Kid Loki en Boastful Loki.

En dan is er de reptiel die vastgehouden wordt door Kid Loki. Voor fans was het een belangrijke vraag hoe die nou genoemd mag worden: Crocodile Loki of Alligator Loki? Esquire vroeg het aan een aantal wetenschappers, en die blijken opvallend uiteenlopende antwoorden te hebben.

"In tegenstelling tot alligators, hebben krokodillen vier tanden bloot liggen op de onderkaak," aldus John White van het Virginia Herpetological Society. "Het dier op je foto is een Amerikaanse Alligator (Alligator mississippiensis)."

Daar was bioloog Aaron M. Bauer van Villanova University het mee eens. Maar Mike Clifford, van de Virginia Herpetological Society zeker niet; "genetische analyse laat zien dat het de Crocogator lokii is."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen