search
Epische tv-serie 'Beowulf' in de maak
Series / Nieuws

Epische tv-serie 'Beowulf' in de maak

ITV maakt een dertiendelige serie.

ITV maakte onlangs bekend dat ze aan de slag gaan met een tiendelige serie rond Jekyll & Hyde. De Britse zender heeft echter nog een groot project in het vooruitzicht, namelijk een dertiendelige serie gebaseerd op het vroeg-middeleeuwse Angelsaksische gedicht Beowulf, een van de oudst bewaard gebleven literaire werken.


De meeste mensen kennen Beowulf waarschijnlijk van de animatiefilm Beowulf (2007) van regisseur Robert Zemeckis. De serie wordt omschreven als "een epische hervertelling van een van de literairs grootste en meest duurzame helden" en speelt zich af "in de donkere dagen van het mythische verleden van Groot Brittanniƫ. Het verhaal ontvouwt zich op een grote schaal, gefilmd in de adembenemende schoonheid van het Noord-Oosten van Engeland."

De eerste aflevering brengt Beowulf terug naar Herot waar hij zijn respect wil brengen aan de recent overleden man die hem opvoedde. Eenmaal in Herot krijgt Beowulf te maken met het monster Grendl. Om respect te winnen, besluit hij het monster op te sporen en te doden.

De serie wordt uitgewerkt door James Dormer, Tim Haines en Katie Newman en de opnames starten in april 2015.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen