search
De toekomst van 'Bridgerton' en Shonda Rhimes bij Netflix blijkt verzekerd
Series / Nieuws

De toekomst van 'Bridgerton' en Shonda Rhimes bij Netflix blijkt verzekerd

De samenwerking tussen Rhimes en Netflix bleek tot dusver een bijzonder groot succes te zijn...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De samenwerking tussen Shonda Rhimes en Netflix bleek een absolute schot in de roos. Tijd voor een nieuwe deal moeten ze dan ook bij 's werelds grootste streamingdienst hebben gedacht...

De exclusieve overeenkomst van Rhimes met Netflix dateert ondertussen alweer van vier jaar geleden. Het was dan dat Rhimes ervoor koos om haar productiebedrijf Shondaland bij Netflix onder te brengen. Dit heeft beide partijen beslist geen windeieren gelegd, in tegendeel. Met name het project Bridgerton werd een ongelofelijk succes.

De tijd gaat snel en dat weten ze bij Netflix maar al te goed. De initiële deal voor een periode van vier jaar tussen Netflix en Shonda Rhimes is ondertussen dan ook voorbij. Tijd dus voor een nieuwe deal, want Netflix wou de populaire Amerikaanse producente maar wat graag langer aan zich binden... en dat bleek geen enkel probleem.

Een nieuwe overeenkomst heeft niet alleen het pad geplaveid voor meer films en series, maar ook voor games en virtual reality. Bovendien is het zo dat er met Rhimes eveneens een overeenkomst werd gesloten over merchandise en evenementen. In november zou er alvast één evenement worden gehouden in de Engelse hoofdstad Londen onder de vorm van een heus Bridgerton-bal.

Tweede seizoen Bridgerton
Momenteel ligt de focus van Shondaland in het bijzonder op de productie van het tweede seizoen van de populaire serie Bridgerton. Van deze reeks is inmiddels ook al bekend dat er nog zeker twee extra seizoenen zullen verschijnen. Shondaland zal daar dan ook nog zeker even zoet mee zijn.

Niet alleen blijkt de toekomst van Bridgerton verzekerd te zijn, daarnaast zou er ook worden gewerkt aan een spin-off die het leven van Queen Charlotte uit de serie moet gaan belichten. Hoe het ook zij, we mogen de komende jaren dus zeker nog heel wat moois verwachten op Netflix van Shonda Rhimes!

Aanbevolen artikelen