search

Ons nieuws van maandag 12 juli 2021

De toekomst van 'Bridgerton' en Shonda Rhimes bij Netflix blijkt verzekerd
Series / Nieuws

De toekomst van 'Bridgerton' en Shonda Rhimes bij Netflix blijkt verzekerd

De samenwerking tussen Rhimes en Netflix bleek tot dusver een bijzonder groot succes te zijn...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De samenwerking tussen Shonda Rhimes en Netflix bleek een absolute schot in de roos. Tijd voor een nieuwe deal moeten ze dan ook bij 's werelds grootste streamingdienst hebben gedacht...

De exclusieve overeenkomst van Rhimes met Netflix dateert ondertussen alweer van vier jaar geleden. Het was dan dat Rhimes ervoor koos om haar productiebedrijf Shondaland bij Netflix onder te brengen. Dit heeft beide partijen beslist geen windeieren gelegd, in tegendeel. Met name het project Bridgerton werd een ongelofelijk succes.

De tijd gaat snel en dat weten ze bij Netflix maar al te goed. De initiële deal voor een periode van vier jaar tussen Netflix en Shonda Rhimes is ondertussen dan ook voorbij. Tijd dus voor een nieuwe deal, want Netflix wou de populaire Amerikaanse producente maar wat graag langer aan zich binden... en dat bleek geen enkel probleem.

Een nieuwe overeenkomst heeft niet alleen het pad geplaveid voor meer films en series, maar ook voor games en virtual reality. Bovendien is het zo dat er met Rhimes eveneens een overeenkomst werd gesloten over merchandise en evenementen. In november zou er alvast één evenement worden gehouden in de Engelse hoofdstad Londen onder de vorm van een heus Bridgerton-bal.

Tweede seizoen Bridgerton
Momenteel ligt de focus van Shondaland in het bijzonder op de productie van het tweede seizoen van de populaire serie Bridgerton. Van deze reeks is inmiddels ook al bekend dat er nog zeker twee extra seizoenen zullen verschijnen. Shondaland zal daar dan ook nog zeker even zoet mee zijn.

Niet alleen blijkt de toekomst van Bridgerton verzekerd te zijn, daarnaast zou er ook worden gewerkt aan een spin-off die het leven van Queen Charlotte uit de serie moet gaan belichten. Hoe het ook zij, we mogen de komende jaren dus zeker nog heel wat moois verwachten op Netflix van Shonda Rhimes!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Corona zorgt voor afwezigheid hoofdrolspeelster in 'Virgin River'
Series / Nieuws

Corona zorgt voor afwezigheid hoofdrolspeelster in 'Virgin River'

De bijna volledige afwezigheid van de actrice in het derde seizoen was veel fans al opgevallen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het was heel wat fans bij het bekijken van het derde seizoen van Virgin River ongetwijfeld reeds opgevallen. Eén van de hoofdrolspeelsters ontbreekt bijna volledig... en daar zit Corona voor iets tussen.

Het personage dat bijna volledig ontbreekt in het derde seizoen van Virgin River is Hope, de burgemeester van het dorpje. Dat is opvallend, want niets liet aan het einde van het tweede seizoen vermoeden dat ze een kleinere rol zou krijgen... nu blijkt dat, dat ook helemaal niet de bedoeling was van de productie.

Ondertussen weten heel wat kijkers ongetwijfeld dat ze in de reeks is afgereisd naar South Carolina om daar te gaan zorgen voor haar zieke tante. Via FaceTime houdt ze wel nog contact met vrienden en familie in het dorpje, maar daar blijft het bij. Showrunner Sue Tenney heeft nu duidelijk gemaakt dat de beoogde verhaallijn voor het derde seizoen last minute moest worden aangepast door... Corona.

Coronapandemie
Dat Hope niet of nauwelijks te zien zal zijn in het derde seizoen van de populaire reeks is dus het gevolg van de Coronapandemie. Dat liet Sue Tenney optekenen in een interview dat ze deed met TVLine.

Als gevolg van reisbeperkingen was het voor Annette O'Toole (de naam van de actrice die de rol van Hope speelt) niet mogelijk om de opnames bij te wonen. Dat zorgde ervoor dat men moest improviseren omdat het nog langer uitstellen van de productie eigenlijk geen optie meer was.

De showrunner heeft wel aangegeven zeer tevreden te zijn met het eindresultaat. Bovendien is men er toch in geslaagd om Hope nog een rol te geven in het derde seizoen.

Mocht er nog een extra seizoen komen van Virgin River (en daar gaan we stiekem toch wel een beetje vanuit), dan is de kans dus bijzonder groot dat de actrice daar terug (vaker) in te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De unscripted realityserie 'My Unorthodox Life'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De unscripted realityserie 'My Unorthodox Life'

De nieuwe unscripted realityserie verschijnt op Netflix op woensdag 14 juli...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Enkele dagen geleden lanceerde Netflix de trailer van de unscripted realityserie My Unorthodox Life. De lancering van de tailer gebeurde in de aanloop naar de lancering van de reeks op Netflix komende woensdag 14 juli 2021.

My Unorthodox Life is een serie die draait rond Julia Haart. Zij koos ervoor om een ultra-orthodoxe Joodse gemeenschap te verlaten om uiteindelijk uit te groeien tot de CEO van Elite World Group.

In de serie volgen we niet alleen Haart zelf, maar ook haar vier kinderen. Onder de kinderen niet alleen een app-ontwikkelaar, maar ook een TikToker, een advocaat en een middelbare scholier.

Negen afleveringen
De serie My Unorthodox Life is goed voor in totaal negen afleveringen. De productie van de reeks is in handen van Jeff Jenkins, Ross Weintrauw, Reinout Oerlemans en Haart zelf. De functie van showrunner is weggelegd voor Lenid Rolov.

Ben jij alvast benieuwd om te ontdekken waar deze reeks nu precies over zal gaan? Dan kan je de onderstaande trailer bekijken. Wil je graag meteen van start gaan met het bekijken van de serie? Dat is mogelijk vanaf woensdag 14 juli op streamingdienst Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds' is vooral tof voor old-school fans
Series / Nieuws

'Star Trek: Strange New Worlds' is vooral tof voor old-school fans

De serie Star Trek: Strange New Worlds biedt veel voor fans van vroeger.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Anson Mount hint ernaar dat de serie Star Trek: Strange New Worlds heel wat moois omvat voor fans van de klassieke series in de franchise. De spin-off is nu druk bezig met het opnemen van zijn seizoensfinale.

Mount deelde op Twitter zijn enthousiasme voor de serie. "De laatste aflevering van het eerste seizoen begint vandaag met de opnames. Old school fans zullen echt HEEL blij zijn met wat we proberen te maken hiermee. We doen dingen die ik als acteur nooit eerder heb mogen proberen. Zo leuk!"

Star Trek: Strange New Worlds
De serie volgt Captain Christopher Pike, Science Officer Spock en Number One in het decennium voordat Captain Kirk de USS Enterprise betrad. Ze verkennen, net als Kirk dat later deed, nieuwe werelden.

De prequel is interessant, want hij grijpt terug op het oude format van Trek. In maart vertelde Mount:

"Ik denk dat Star Trek van nature episodisch is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Star Trek niets anders kan zijn. Het kan heel veel zijn, zoals we in elke iteratie hebben kunnen zien. Maar klassieke Trek is geworteld in de structuur van het 'grote idee van de week' en dat heeft ademruimte nodig. In een structuur waarin je een verhaal over meer afleveringen vertelt, heb je die ruimte niet."





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt komende week deze series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Netflix voegt komende week deze series nieuw toe

We zetten zoals elke week weer voor je op een rij wat op Netflix wordt toegevoegd.

Elke maandag blikken we vooruit op de grootste releases die je op Netflix kan verwachten. We baseren ons daarbij op de releases die Netflix zelf al bekendgemaakt heeft.

Ook vandaag kijken we weer naar de series die Netflix in elk geval alvast aangekondigd heeft:

My Unorthodox Life (14 juli): Volg Julia Haart, de CEO van Elite World Group en voormalig lid van een ultra-orthodoxe Joodse gemeenschap en haar volwassen kinderen in deze realityserie.

Never Have I Ever seizoen 2 (15 juli): Een nieuw liefdesleven, klasgenoot en nieuwe redenen om ruzie te maken met haar moeder, geven Devi genoeg redenen om te willen verhuizen.

Van Helsing seizoen 5 (16 juli): In dit laatste seizoen ontdekken de Van Helsings de roots van de Dark One en moet Vanessa in de Dark Realm overleven terwijl Dracula vanuit het Witte Huis heerst.

Suits seizoen 9 (17 juli): De serie eindigt met dit laatste seizoen. Als hij indruk maakt op een topadvocaat met een vlijmscherpe geest, krijgt een vroegtijdig schoolverlater een felbegeerde baan als advocaat-stagiair, zonder diploma.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' onthult prachtige en belangrijke locatie van seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

'The Witcher' onthult prachtige en belangrijke locatie van seizoen 2

De locatie Kaer Morhen is nu onthuld in een bijzonder video voor The Witcher.

Netflix gaf heel wat 'eerste blikken' vrij tijdens de WitcherCon. We kregen foto's van Ciri, een nieuwe Witcher en van Jaskier. Maar wat we nog niet echt gezien hadden was de thuisbasis van Geralt: Kaer Morhen.

Dat gigantische fort speelt in het tweede seizoen van de serie The Witcher namelijk een grote rol. En omdat gewoon een foto niet voldoende is om het kasteel recht te doen, heeft Netflix besloten om een rondleiding te maken. We krijgen dus een paar mooie beelden te zien.

Mooie rondleiding
We zien heel wat schade, maar het is nog altijd een mooi kasteel. De grote en prachtige centrale hal en trainingsplaats zullen hoe dan ook gebruikt gaan worden door Geralt en zijn mede-Witchers om Ciri te trainen.

En dan is er nog de Centrale Hal, die duidelijk de 'ster' van de serie is. We zien daar een hele rits tafels te zien die niet meer gebruikt worden omdat er bijna geen Witchers meer zijn. Bovendien komen er geen nieuwe Witchers meer bij, sinds bij een grote slachting in het kasteel de meeste Witchers van de Wolf School vermoord werden en de kennis om nieuwe Witchers te maken verloren ging.

Ook apart om te zien is de Medallion Tree, waaraan medaillons van de gevallen Witchers hangen. En we zien de Armory met een boel wapens (van speren tot zwaarden, schilden en harnassen), en wat van de elixers die Geralt gebruikt.

Bovendien is er een laboratorium in de kelder te vinden:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkend: 'Star Trek: Picard' lijkt definitief afscheid te nemen van dit personage
Series / Nieuws

Schokkend: 'Star Trek: Picard' lijkt definitief afscheid te nemen van dit personage

Star Trek: Picard zou zomaar eens afscheid kunnen gaan nemen van Q.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Star Trek: Picard brengt in zijn tweede seizoen een verrassende oude 'vijand' van Jean-Luc Picard terug: Q. De teaser trailer voor het tweede seizoen liet zien dat het extradimensionale wezen iets uithaalt met de nieuwe crew van Picard.

De trailer liet namelijk zien dat Picard[i] weer terug is in zijn wijngaard. Vanuit daar komt hij er, hoe het er nu naar uitziet, langzaam achter dat er iets mis is en is hij een alternatieve versie van zichzelf geworden.

Zwanenzang op komst
De Lancie lijkt er nu op te hinten dat het tweede seizoen van [i]Star Trek: Picard
het afscheid van zijn personage vormt.

De acteur sprak namelijk met de site TrekMovie.com en onthulde dat hij niet meer terugkeert na dit tweede seizoen. "Je gaat mij snel zien in Picard. Ik keer terug, niet in een walker, maar het lijkt er wel op. Het zijn mijn laatste bemoeienissen met Jean-Luc Picard."

De opnames van het tweede seizoen zijn in volle gang. Q zal in zes afleveringen te zien zijn van de serie.

De tweede reeks van Star Trek: Picard is ergens in 2022 te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-fans zijn nu al dolblij met seizoen 2
Series / Nieuws

'The Witcher'-fans zijn nu al dolblij met seizoen 2

Netflix heeft met The Witcher heel wat fans blij gemaakt en dat lijkt zo te blijven.

Tijdens de WitcherCon kregen we, precies zoals verwacht, heel wat nieuws te zien over The Continent en de serie The Witcher. Zo waren er de eerste foto's en ook een trailer voor het tweede seizoen van de serie.

Die beelden zagen er weer heerlijk duister uit, precies zoals we een beetje zijn gaan verwachten van de televisieserie. Henry Cavill's Geralt of Rivia keert duidelijk terug naar zijn thuis van Kaer Morhen, en hij neemt Ciri met zich mee.

Duidelijke richting
Ciri en Geralt gaan dus naar Kaer Morhen, waar ze erachter komen dat de jonge vrouw heel wat grote krachten heeft, meer dan je misschien zou verwachten. Op 17 december - als het seizoen te zien is op Netflix - zullen we daar meer van te zien krijgen.

Hoe dan ook is duidelijk dat fans dolblij zijn met de eerste trailer en de foto's die we te zien kregen. We doen een greep uit de vele reacties op sociale media:



In The Witcher denkt Geralt dat Yennefer om het leven gekomen is bij de slag om Sodden en dus neemt hij Ciri mee naar Kaer Morhen. Al snel blijkt er meer aan de hand te zijn met de jonge vrouw.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gelukkig: 'The Mandalorian' laat minder lang op zich wachten dan we gevreesd hadden
Series / Nieuws

Gelukkig: 'The Mandalorian' laat minder lang op zich wachten dan we gevreesd hadden

Het derde seizoen van The Mandalorian komt er misschien wel sneller dan je denkt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen bevestigd werd in de finale van The Mandalorian dat de serie The Book of Boba Fett in december 2021 te zien zou zijn, waren fans teleurgesteld. Ze voelden de bui namelijk al hangen.

De avonturen van Din Djarin laten namelijk nog even op zich wachten. Toch wil dat niet zeggen dat we dan uiterst lang moeten wachten op nieuwe afleveringen.

Halverwege 2022
Het lijkt er namelijk op dat we al halverwege 2022 nieuwe afleveringen van The Mandalorian te zien krijgen. Dat betekent dus dat we geen anderhalf jaar meer hoeven te wachten, maar hooguit nog een jaar.

Dat blijkt uit een recent lek. Het verhaal gaat dat The Mandalorian komende lente dus al terugkeert.

Hoewel het verre van een bevestiging is, is het wel een interessant gerucht. The Mandalorian-acteur Pedro Pascal is nu druk bezig met de opnames van de serie The Last of Us en het zou goed mogelijk kunnen zijn dat dit past binnen het productieschema van die serie en het nieuwe seizoen van The Mandalorian.

Zo bezien is dus goed mogelijk dat we halverwege volgend jaar al meer te zien krijgen!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wow! Heeft Marvel per ongeluk een megatwist in 'Loki' onthuld?
Series / Nieuws

Wow! Heeft Marvel per ongeluk een megatwist in 'Loki' onthuld?

Loki krijgt woensdag aanstaande zijn seriefinale, wat gaat deze tweet betekenen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van [url1=https://www.disneyplus.com/nl-nl/series/loki/6pARMvILBGzF]Loki[/url]1 is volgende week dan eindelijk te zien op Disney+. Er zijn nog heel wat vragen die antwoord behoeven. Mogelijk is er eentje verklapt.

Denk maar aan de vraag wie de TVA nou precies runt. Recent leerden we al dat de mensen die voor de TVA werken zelf Variants zijn. Ook leerden we dat de Time Keepers nep zijn en er dus iemand heel anders achter de organisatie zit.

Wie is geen Loki?
Nu lijkt Marvel Studios op Twitter per ongeluk een grote onthulling gedaan te hebben. In een bericht dat nu verwijderd is, lezen we namelijk:

"Dames en heren... De Loki's. Zie ze allemaal in de vijfde aflevering van Marvel Studios' #Loki, dat nu streamt op Disney+."

Interessant is dat daarbij foto's te zien waren van Alligator Loki, Boastful Loki en opvallend genoeg ook van Hunter B-15. Die werd vervolgens verwijderd, maar interessant is dat Sylvie in de serie tegen haar zei: "We zijn hetzelfde".

Zou dat dan betekenen dat alle varianten Loki's zijn? Of speelt er iets anders? We weten het snel, want op 14 juli is de finale van Loki al te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-fans zijn ziedend over het cancellen van deze serie
Series / Nieuws

Netflix-fans zijn ziedend over het cancellen van deze serie

Dat Cursed geen tweede seizoen krijgt is tegen het zere been van heel wat mensen.

Al na 1 seizoen besloot Netflix de fantasyserie Cursed te cancellen. Dat zat er al dik in, want de afgelopen twaalf maanden hoorden we helemaal niets over de serie, waarmee het bijna wel moest dat deze geannuleerd werd.

Maar hoewel kijkers van de serie - gebaseerd op een graphic novel van Frank Miller - een jaar de tijd hadden om zich op het cancellen van de serie voor te bereiden, wil dat niet zeggen dat fans daar niet ontzettend boos over zijn.

Boze fans
Netflix cancelde de afgelopen maanden heel wat series. Sterker nog, dit jaar sneuvelden er meer dan tien zelfs. En dus dreigen sommige kijkers met hetzelfde verhaal waar ze bijna elke keer mee gedreigd hebben: het opzeggen van hun abonnement.

Hieronder doen we een greep uit de reacties:



Cursed was geen gigantische hit op Netflix, en beloofde ook niet het televisielandschap voor altijd te veranderen.

Wel was het een interessante serie, die keek naar het klassieke verhaal van de vrouw in het meer van de legendes rond Koning Arthur. Actrice Katherine Langford had de hoofdrol als Nimue.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' doet dit fors anders dan 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'House of the Dragon' doet dit fors anders dan 'Game of Thrones'

Game of Thrones deed dit helemaal niet en House of the Dragon gaat het wel doen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De casting voor de serie House of the Dragon suggereert meer over wanneer de Game of Thrones-prequel zich precies afspeelt. Het lijkt er weer meer op dat de serie zich gaat onderscheiden van de moederserie.

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van schrijver George R.R. Martin en kijkt naar de geschiedenis van House Targaryen. We zien de belangrijkste gebeurtenissen die leidden tot een burgeroorlog genaamd The Dance of Dragons.

170 jaar eerder
De serie House of the Dragon is 170 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones gesitueerd. Hoofdrollen zijn er voor Emma D'Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen, Paddy Considine als King Viserys Targaryen en Olivia Cooke als Alicent Hightower.

Interessant is dat er ook jongere versies van deze personages gecast zijn. Intrigerend is dat Milly Alcock een jongere Rhaenyra speelt en Emily Carey de jongere Alicent. Alcock is 18 jaar oud en Carey is 20, wat suggereert dat zij de personages als tieners gaan spelen (D'Arcy is 29 en Cooke is 27).

Dat betekent dat we dus jongere versies zien van oudere personages, wat weer hint op de aanwezigheid van flashbacks. Dat is interessant, want Game of Thrones omvatte slechts een paar flashbacks, waaronder naar het ontstaan van de White Walkers en een gruwelijke profetie die Cersei Lannister te horen kreeg. Hiermee onderscheidt de serie zich dus van haar moederserie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.