'Vikings: Valhalla' laat het einde van de Vikingen zien

Vikings: Valhalla laat einde van de Vikingen zien

Netflix komt hopelijk dit jaar nog met de serie Vikings: Valhalla, die iets bijzonders in beeld zal brengen.

Jim Pedd, 13 juli 2021 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Hoewel Vikings tot een einde is gekomen, zal het universum doorgaan met de spin-off genaamd Vikings: Valhalla. En het lijkt erop dat de serie ook de veldslag laat zien die een einde maken aan het Viking-tijdperk.
De serie Vikings ging in 2013 van start op History Channel. Ooit was deze gepland als miniserie, maar uiteindelijk kreeg de serie zes seizoenen. In december 2020 kwam er een einde aan.

Grote veldslag
De serie Vikings: Valhalla speelt zich ruwweg een eeuw na de gebeurtenissen in Vikings af. We volgen een aantal van de meest bekende Noormannen uit de geschiedenis, waaronder Leif Erikson, Freydis Eiriksdottir en Harald Sigurdsson.

Op dit moment worden de opnames opgenomen en via de Netflix Geeked Week kregen we een eerste blik op de productie. Die liet een hele grote brug zien waar een gewapende strijd op werd uitgevochten. De theorie is nu dat dit niet zomaar een gevecht is.

Sommige fans denken namelijk dat het gaat om de slag om Stamford Bridge, een slag tussen het leger van koning Harold Godwinson tegen het leger van King Harald Hardrada en de broer van de Engelse koning: Tostig Godwinson. Deze wordt vaak gezien als het moment waarop het vikingtijdperk echt tot een einde kwam, omdat hardrada verslagen werd door Godwinson.

Wellicht krijgen fans dit bijzondere moment in de geschiedenis dus te zien!
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Vikings Valhalla, Vikings, Netflix, Michael Hirst

Populair nieuws