search
James Gandolfini kreeg miljoenen om niet in 'The Office' te spelen
Series / Nieuws

James Gandolfini kreeg miljoenen om niet in 'The Office' te spelen

James Gandolfini kreeg miljoenen om een aanbod af te wijzen rond The Office.

Acteur James Gandolfini was bijna te zien in The Office, nadat Steve Carell bij de serie vertrok. Maar HBO betaalde hem 3 miljoen dollar om de rol af te wijzen.

De serie The Sopranos is populairder dan toen deze in de jaren negentig te zien was op televisie. Dat komt vooral door het streamingtijdperk, waarbij de serie echt nieuwe populariteit gevonden heeft. Maar bijna was de acteur niet alleen te zien in deze serie.

Een rol in The Office
Michael Imperioli, een van de co-sterren van Gandolfini in The Sopranos, onthulde dat HBO de acteur een flink bedrag betaald had om te voorkomen dat Gandolfini een sitcom-ster zou worden.

Dat vele jaren nadat The Sopranos tot een einde gekomen was. De Amerikaanse versie van The Office was druk op zoek naar een vervanger voor Steve Carell, nadat hij aan het einde van het zevende seizoen vertrok.

Volgens Imperioli boden de makers de rol aan Gandolfini aan. Maar HBO besloot in te grijpen, zodat de acteur vooral verbonden zou blijven aan The Sopranos. "Ik geloof voor James Spader en na [Steve] Carell, dat ze Jim vier miljoen dollar aanboden voor het seizoen. En HBO betaalde hem drie miljoen dollar om het niet te doen. Dat is een feit."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen