search

Ons nieuws van vrijdag 16 juli 2021

Meeslepende misdaadserie 'Bloodlands' onderweg naar NPO
Series / Nieuws

Meeslepende misdaadserie 'Bloodlands' onderweg naar NPO

De reeks zal binnenkort te bekijken zijn bij NPO Plus evenals bij NPO 2...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wil jij graag kennismaken met de Britse misdaadserie Bloodlands? Dan kan je dat deze zomer doen bij NPO Plus en op NPO 2!

Tijdens de voorbije maand februari ging de Britse misdaadserie Bloodlands in première bij de BBC. De reeks zal binnenkort echter ook te bekijken zijn bij NPO. Vanaf 5 augustus kan je ze dan ook bekijken bij NPO Plus.

Wanneer de aflevering is verschenen op NPO Plus zal ze vervolgens ook te zien zijn bij NPO 2. De eerste aflevering zal door het netwerk dan ook worden uitgezonden op 7 augustus van dit jaar.

Tweede seizoen
Bovenstaande is natuurlijk geweldig nieuws voor de Nederlandse Bloodlands kijker, maar er is meer. Ondertussen weten we namelijk met zekerheid dat er ook nog een tweede seizoen zal verschijnen.

In de serie Bloodlands zien we hoe een auto waarin een mogelijke zelfmoordbrief is terug te vinden uit Strangford Lough wordt gehaald. Wanneer dat gebeurt kan rechercheur Tom Brannick niet anders dan de link leggen met een jarenoude en vooral zeer beruchte cold case waar ook nog eens een gigantisch persoonlijk belang aan verbonden is.

Spreekt bovenstaande jou ook wel aan? Dan kan je het eerste seizoen van Bloodlands bekijken bij NPO Plus vanaf 5 augustus of bij NPO 2 vanaf 7 augustus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde deze week maar liefst 15 series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde deze week maar liefst 15 series nieuw toe

Het was een behoorlijk drukke week op Netflix, met vijftien toevoegingen.

Het was een bijzonder goed weekje op Netflix, met maar liefst twaalf nieuwe series. We zetten vandaag voor je op een rij wat er allemaal daadwerkelijk nieuw is toegevoegd.

Ricky and Morty (S05E04): De Smiths gaan samen de strijd aan tegen een leger van gigantische gemuteerde spermacellen. En laten we zeggen dat iedereen maar beter weg kan blijven van Beths werk.

The Flash (S07E17): Barry en Iris ontvangen hun kinderen uit de toekomst: XS en Bart, maar direct is er een schokkend geheim dat de harmonie in hun familie bedreigt. Intussen intensiveert de Godspeed-oorlog en dreigt die Central City te vernietigen.

Legends of Tomorrow (S06E09): Mick wordt behoorlijk verrast wanneer de crew door de tijd reist naar 2023. Behrad wil zijn favoriete sitcom redden van de invloed van een schattige, roze, donzige alien.

Explained (S03E01): In deze onderrichtende Vox-serie komen vele onderwerpen aan bod, zoals de opkomst van cryptovaluta, waarom diëten gedoemd zijn te mislukken en de wilde wereld van K-pop.

My Unorthodox Life: Volg Julia Haart, de CEO van Elite World Group en voormalig lid van een ultra-orthodoxe Joodse gemeenschap en haar volwassen kinderen in deze realityserie.

Never Have I Ever seizoen 2: Een nieuw liefdesleven, klasgenoot en nieuwe redenen om ruzie te maken met haar moeder, geven Devi genoeg redenen om te willen verhuizen.

Van Helsing seizoen 5: In dit laatste seizoen ontdekken de Van Helsings de roots van de Dark One en moet Vanessa in de Dark Realm overleven terwijl Dracula vanuit het Witte Huis heerst.

Suits seizoen 9: De serie eindigt met dit laatste seizoen. Als hij indruk maakt op een topadvocaat met een vlijmscherpe geest, krijgt een vroegtijdig schoolverlater een felbegeerde baan als advocaat-stagiair, zonder diploma.

Heist: Miljoenen aan gestolen geld. Luxe bourbon die is verdwenen. In deze serie over waargebeurde misdaden zie je gewone mensen bijna wegkomen met buitengewone overvallen.

How to Get Away with Murder (6 seizoenen): Annalise en de mensen om haar heen worden getroffen door schuld, bedrog, verdwijningen en onopgeloste sterfgevallen. En er is nog meer tragedie op komst.

Beastars (2 seizoenen): Legoshi geeft zich over aan zijn roofinstincten en zweert sterker te worden voor Hals bestwil. In de tussentijd is de herbivorenmoordenaar nog steeds op vrije voeten.

Peppa Big (5 seizoenen): Peppa komt een vriendelijke kangoeroe tegen, gaat naar een aardappelpretpark en beleeft een lawaaiige nacht met baby Alexander in deze nieuwe reeks avonturen.

Naomi Osaka (1 seizoen): n deze serie wordt Naomi Osaka gevolgd terwijl ze haar culturele achtergrond verkent en zich richt op haar veelzijdige identiteit als tenniskampioen en opkomend leider.

Johnny Test: De slimme 11-jarige Johnny Test en zijn genetisch gemodificeerde pratende hond beleven allerlei avonturen terwijl ze zijn familie en de wereld willen redden van een ramp.

RuPaul's Drag Race (seizoen 13): Dragqueens strijden om 100.000 dollar en de titel America's Next Drag Superstar in deze met Emmy's bekroonde serie gepresenteerd door de moeder aller dragmoeders, RuPaul.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom je de serie 'The Crown' op Netflix moet kijken
Series / Nieuws

Waarom je de serie 'The Crown' op Netflix moet kijken

De historische dramaserie 'The Crown' ziet er prachtig uit, is aangrijpend en binge-waardig.

The Crown is een van de meest succesvolle series van Netflix. Dit drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en het Britse koningshuis in de jaren erna. The Crown heeft een ijzersterke cast met onder andere Claire Foy en Olivia Colman (beide als Koningin Elisabeth II), Matt Smith en Dominic West. Er zijn 4 seizoenen van 10 afleveringen, en het vijfde seizoen is gelukkig aangekondigd voor 2022.

The Crown is een Britse historische dramaserie van scenarioschrijver Peter Morgan. De serie vertelt een (fictief) biografisch verhaal over koningin Elizabeth II. Het eerste seizoen werd gemaakt met een budget van €110 miljoen per seizoen en was daarmee de duurste ooit op Netflix.



De serie begint in 1947 wanneer Elizabeth II trouwt met Philip van Griekenland en Denemarken. Het eerste seizoen behandelt de periode vanaf haar huwelijk tot de overplaatsing van Captain Peter Townsend (militair), de verloofde van haar zuster prinses Margaret, naar Brussel.



Het tweede seizoen gaat over de periode vanaf de Suezcrisis in 1956 tot de geboorte van prins Edward in 1964. Seizoen 3 gaat over onder andere de Ramp van Aberfan, de de-kolonisatie van Afrika, Prinses Margaret's affaire met tuinman Roddy Llewellyn en introduceert Camilla Parker Bowles.

Het vierde seizoen toont de moordaanslag op Lord Mountbatten en Charles' moeizame relatie met Diana, en de periode van Thatcher's premierschap.

Relletje
De Britse minister van cultuur maakte na het uitbrengen van het vierde seizoen bezwaar tegen de fictionele aspecten van de weergave van de verhouding tussen Charles, Diana en Camilla en de rol van minister-president Thatcher. Netflix werd gevraagd aan het begin van elke aflevering te melden dat de serie fictief is.



Acteurs
Elke periode vraagt om nieuwe acteurs, hierdoor spelen er over alle seizoenen veel grote namen mee. Claire Foy (Wolf Hall) speelt de koningin in de eerste twee seizoenen, met Matt Smith (Dr Who) als prins Philip en Vanessa Kirby (Mission Impossible) als prinses Margaret.

Voor het derde en vierde seizoen neemt Olivia Colman (Fleabag) de rol van koningin over. Tobias Menzies (Outlander) is te zien als prins Philip, Helena Bonham Carter (Harry Potter) als prinses Margaret en Josh O'Connor (Peaky Blinders) als Prins Charles.

In het vierde seizoen komen hier in grote rollen Emma Corrin (Pennyworth) als Lady Diana Spencer en Gillian Anderson (The X-Files) als Margaret Thatcher bij. Andere bekende gezichten zijn Imelda Staunton (Harry Potter), Jonathan Pryce (Game of Thrones) en Lesley Manville (Maleficent).

Vervolg
Op dit moment zijn er 4 seizoenen te zien op Netflix. Na een vertraging is het vijfde seizoen gelukkig aangekondigd voor 2022. In totaal worden er 6 seizoenen gemaakt.

Omdat de serie gebaseerd is op echte mensen en echte gebeurtenissen, kunnen we er wel van uitgaan dat het laatste seizoen gaat over Prince Harry, Kate Middleton, Prince William en Meghan Markle.

Op IMDb krijgt The Crown een 8,6, op Rotten Tomatoes zelfs 90%!

"Indrukwekkend acteerwerk en uitbundige cinematografie maken The Crown tot een eersteklas productie die zijn grootse onderwerp waardig is"

Wist je dat...
- Kostuums van 'The Crown' zijn tentoongesteld in het Brooklyn Museum als onderdeel van de virtuele tentoonstelling 'The Queen and the Crown'.

- John Lithgow (3rd Rock from the Sun) is voor de rol van Churchill eigenlijk veel te lang. Om hem korter te laten lijken hebben ze alle deurposten en bureaus op de set expres hoog gemaakt, inclusief de bekende zwarte deur van Downing street 10.

- Veel fans vonden Gillian Anderson te sexy als Margaret Thatcher.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' onthult eerste trailer voor het laatste seizoen
Series / Trailer

'The Walking Dead' onthult eerste trailer voor het laatste seizoen

De serie The Walking Dead laat nu voor het eerst wat zien van wat komen gaat.

Het is het begin van het einde in een trailer die The Walking Dead: The Final Season Trilogy laat zien. De zombieserie keert op 22 augustus terug met de eerste acht afleveringen van zijn laatste seizoen.

Dat toont AMC in een gloednieuwe trailer die hiervoor is vrijgegeven. Het tweede en derde deel van het seizoen is in de loop van 2022 te zien, waarmee de serie straks na 177 afleveringen tot een definitief einde moet komen. De nieuwste trailer toont hoe de overlevenden het einde samen tegemoet zullen treden.

Groot laatste seizoen
Showrunner en maker Angela Kang laat in een interview weten dat dit seizoen groter wordt dan ooit. "Na de zes aanvullende afleveringen voor seizoen 10, die zich richtten op kleinere en door personages gedreven verhalen, kijken we ernaar uit om seizoen 11 groter dan ooit af te trappen", vertelde ze.

"Er staat veel op het spel. We zien meer zombies, heel veel actie, intrigerende nieuwe verhalen, nieuwe locaties en onze groepen voor het eerst samen in een gemeenschap, terwijl ze proberen opnieuw op te bouwen wat de Whisperers hen afgenomen hebben."

De nieuwe afleveringen zijn enorm actierijk en "laten de grote omvang en schaal zien die fans zijn gaan verwachten van het TWD Universe", vulde Chief Content Officer Scott Gimple aan.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' seizoen 18 krijgt eindelijk een releasedatum
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy' seizoen 18 krijgt eindelijk een releasedatum

We weten nu eindelijk wanneer Grey's Anatomy weer terugkeert op televisie.

ABC heeft officieel bekend gemaakt wanneer het achttiende seizoen van Grey's Anatomy te zien zal zijn. De langst lopende medische dramaserie op televisie gaat snel weer van start.

Al die jaren lang leidt Ellen Pompeo's Meredith Grey de cast van doktoren in het Grey Sloan Memorial Hospital. Ieder jaar zijn er weer gigantische uitdagingen waar zij mee te maken hebben. Het zeventiende seizoen was misschien wel het meest verrassende tot nu toe.

Achttiende seizoen
Meredith had zo'n beetje de meeste van de zeventien afleveringen van het zeventiende seizoen te worstelen met het coronavirus. Daardoor kon ze op een metaforisch strand tegelijk connecties leggen met haar geliefden en daarmee leek de serie een exit voor het personage op te bouwen.

Maar in mei tekende Pompeo voor een achttiende seizoen, waarmee ze in elk geval nog een jaar te zien zal zijn.

Anderhalve maand na het einde van het vorige seizoen, maakt ABC nu bekend wanneer de serie terugkeert. Dat gaat snel zijn: al op 30 september gaat Grey's Anatomy door. Mogelijk is dat het laatste seizoen van Pompeo?

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix deelt opvallende nieuwe video 'Stranger Things' om het 5-jarig bestaan te vieren
Series / Video/clip/featurette

Netflix deelt opvallende nieuwe video 'Stranger Things' om het 5-jarig bestaan te vieren

De serie Stranger Things bestaat nu vijf jaar en dat viert Netflix uitgebreid.

Netflix vierde op Twitter de vijfde verjaardag van Stranger Things, een van de meest populaire series van de streamingdienst tot nu toe. De serie debuteerde in 2016.

Stranger Things speelt zich af in de jaren tachtig. We volgen een groepje jongeren die omringd worden door bovennatuurlijke gebeurtenissen in het fictieve stadje Hawkins in Indiana. Sindsdien kreeg de serie nog twee seizoenen en kreeg deze veel eer van kijkers en critici, en werd deze goed bekeken op Netflix.

Vijfde verjaardag
Ter ere van de vijfde verjaardag van Stranger Things plaatste Netflix een video die terugkijkt op de geschiedenis van de serie.

Op Twitter lezen we: "Stranger Things ging vijf jaar geleden in première en sinds die tijd hebben 196 miljoen huishoudens ervoor gekozen ten minste één aflevering te kijken. Laten we kijken waar het allemaal begonnen is!"



Stranger Things werd bedacht door Matt en Ross Duffer en heeft hoofdrollen voor een breed ensemble: Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Sadie Sink, Joe Keery, Maya Hawke, Charlie Heaton, Winona Ryder, Natalia Dyer en David Harbour. Nieuwkomers in het vierde seizoen zijn onder meer Robert Englund, Jamie Campbell Bower, Joseph Quinn en Eduardo Franco.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Friends'-actrice krijgt eindelijk rechtvaardigheid
Series / Nieuws

Deze 'Friends'-actrice krijgt eindelijk rechtvaardigheid

Courtney Cox heeft eindelijk een Emmy-nominatie gescoord voor haar werk in Friends.

Actrice Courtney Cox heeft eindelijk een Emmy-nominatie weten te krijgen voor haar werk aan Friends. De geliefde sitcom was in de jaren negentig een van de meest iconische programma's en is wereldwijd geliefd.

Tussen 1994 en 2004 was de serie uiterst populair en eigenlijk een integraal onderdeel van de zeitgeist. De serie wist heel wat tradities van sitcoms te vestigen en vooral ook van nieuw leven te voorzien.

Emmy-nominatie
Tijdens de tien jaar dat de serie te zien was op televisie, werden vijf van de centrale sterren van Friends genomineerd voor een Emmy, of wonnen ze die zelfs.

De enige die zo'n nominatie niet kreeg, was Courtney Cox, die de behoorlijk moeilijke dame Monica Geller speelde. Maar jaren nadat Friends van de buis is gegaan, komt daar verandering in.

Variety weet namelijk te melden dat Cox genomineerd is voor een Emmy dit jaar. Ze werd erkend voor de productie van de special die eerder dit jaar op streamingdienst HBO Max te zien was.

Toch moeilijk
Friends werd in totaal 62 keer voor een Emmy genomineerd in de tien jaar dat deze te zien was. Castleden Jennifer Aniston en Lisa Kudrow gingen naar huis met Emmy's, waarbij Kudrow er zelfs twee kreeg.

Van actrice Cox weten we dat het gebrek aan erkenning soms wel zwaar viel. Hoewel ze het haar costerren heel erg gunde, vond ze het wel moeilijk zelf geen eer te krijgen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Armor Wars' brengt dit naar Disney+
Series / Nieuws

'Armor Wars' brengt dit naar Disney+

De serie Armor Wars brengt iets heel nieuws naar Don Cheadle's rol.

Don Cheadle hint erop dat War Machine nog een mooie toekomst tegemoet gaat. Het personage wordt sinds Iron Man 2 gespeeld door Cheadle, die de rol overnam van Terrence Howard.

Een decennium later is Cheadle een van de acteurs die het langst te zien is in de Marvel-franchise. Zeer recent speelde hij bijvoorbeeld nog in de serie The Falcon and the Winter Soldier. Hoewel hij slechts twee minuten in beeld kwam, werd Cheadle toch genomineerd voor een Emmy.

Mooie toekomst
Nu Marvel Studios afscheid genomen heeft van een aantal van de grootste helden, moeten er vervangers opstaan. Iron Man wordt bijvoorbeeld vervangen door War Machine en straks ook door Ironheart.

Tijdens een interview vertelde Cheadle dat de Disney+-serie op een heel "ander niveau" kijkt naar War Machine (ofwel Rhodes). We leren "wat hem drijft".

Tegenover Entertainment Weekly vertelde Cheadle: "Wat zo mooi is, is dat wat er komen gaat, op een heel ander niveau werkt.Dit is echt een kans om voor het eerst te zien wat hem maakt tot wie hij is en waarom hij zo werkt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James Gandolfini kreeg miljoenen om niet in 'The Office' te spelen
Series / Nieuws

James Gandolfini kreeg miljoenen om niet in 'The Office' te spelen

James Gandolfini kreeg miljoenen om een aanbod af te wijzen rond The Office.

Acteur James Gandolfini was bijna te zien in The Office, nadat Steve Carell bij de serie vertrok. Maar HBO betaalde hem 3 miljoen dollar om de rol af te wijzen.

De serie The Sopranos is populairder dan toen deze in de jaren negentig te zien was op televisie. Dat komt vooral door het streamingtijdperk, waarbij de serie echt nieuwe populariteit gevonden heeft. Maar bijna was de acteur niet alleen te zien in deze serie.

Een rol in The Office
Michael Imperioli, een van de co-sterren van Gandolfini in The Sopranos, onthulde dat HBO de acteur een flink bedrag betaald had om te voorkomen dat Gandolfini een sitcom-ster zou worden.

Dat vele jaren nadat The Sopranos tot een einde gekomen was. De Amerikaanse versie van The Office was druk op zoek naar een vervanger voor Steve Carell, nadat hij aan het einde van het zevende seizoen vertrok.

Volgens Imperioli boden de makers de rol aan Gandolfini aan. Maar HBO besloot in te grijpen, zodat de acteur vooral verbonden zou blijven aan The Sopranos. "Ik geloof voor James Spader en na [Steve] Carell, dat ze Jim vier miljoen dollar aanboden voor het seizoen. En HBO betaalde hem drie miljoen dollar om het niet te doen. Dat is een feit."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Coole trailer superheldenserie 'Titans' seizoen 3
Series / Trailer

Coole trailer superheldenserie 'Titans' seizoen 3

Dick Grayson krijgt het ook in de nieuwe afleveringen weer zwaar te verduren.

HBO Max heeft de volledige trailer en een nieuwe poster onthuld voor het derde seizoen van DC-serie Titans, dat op 12 augustus a.s. begint met de eerste drie afleveringen en daarna wekelijks met een nieuwe aflevering komt tot 21 oktober.

In het nieuwe seizoen zien we hoe de Titans verhuizen naar Gotham City, waar voormalig Batgirl Barbara Gordon (Savannah Welch) de nieuwe commissaris is.

Red Hood is coming
Daarnaast gaan we in de nieuwe reeks voor het eerst een live-action versie zien van Red Hood, en zien we voor het eerst Vincent Kartheiser als de Scarecrow in Arkham Asylum.

Tevens zien we de terugkeer van Starfire's zus Blackfire en is Jay Lycurgo te zien als Tim Drake, hoewel nog niet in kostuum.

Bekijk hieronder de trailer en poster voor Titans seizoen 3:







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peacemaker'-serie wordt nóg grover en bruter dan 'The Suicide Squad'
Series / Nieuws

'Peacemaker'-serie wordt nóg grover en bruter dan 'The Suicide Squad'

Volgens de eerste reacties duwt James Gunn met de R-rating van The Suicide Squad al tot het randje.

James Gunns nieuwe film The Suicide Squad belooft een wilde ervaring te worden, maar tv-spinoff Peacemaker lijkt daar nog eens een schepje bovenop te gaan doen.

In de tv-serie van Gunn gaan we zien hoe minder interessante DC-schurken centraal komen te staan. Peacemaker is een genadeloze killer die vrede wil bereiken op elk mogelijke (en gruwelijke) manier. De rol was eigenlijk bedoeld voor Dave Bautista, maar die koos uiteindelijk voor de hoofdrol in Zack Snyders Army of the Dead. Peacemaker wordt nu gespeeld door John Cena, wat eveneens een goede keuze lijkt te zijn.

Gunn zei onlangs tijdens een interview met Entertainment Weekly het volgens over de casting van Cena:

"Ik huurde iemand in zonder hem enige auditie te laten doen. Maar op dag één merkte ik al dat ik nog nooit met een acteur met zoveel improvisatietalent had gewerkt."

Van film naar serie
Door Cena's acteerprestatie opperde Gunn bij Warner Bros. om een tv-serie te maken over Peacemaker. Hier werd razendsnel het groene licht voor gegeven.

Cena liet daarnaast weten dat de serie nog wilder wordt dan The Suicide Squad:

"We gaan op elk niveau nog een graadje harder dan alles wat je ziet in The Suicide Squad. Ik denk dat mensen echt van die film gaan genieten. En als dat lukt, zullen ze ook Peacemaker willen zien."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' seizoen 2 mist de sexy scènes van het eerste seizoen
Series / Nieuws

'The Witcher' seizoen 2 mist de sexy scènes van het eerste seizoen

De serie The Witcher heeft geen badkuip in het nieuwe seizoen volgens Henry Cavill.

Het tweede seizoen van The Witcher heeft geen scène in een badkuip met Geralt erin. Dat zegt acteur Henry Cavill tijdens een interview.

In het eerste seizoen van de serie, dat in december 2019 debuteerde op Netflix, zagen we niet alleen een groots verhaal, excentrieke personages en inventieve settings; ook waren er meerdere scènes waarin Geralt met blote borst in een badkuip zat. Cavill kon zijn fysiek daardoor goed showen.

Niet nog eens
Maar hoewel die scènes heel populair zijn in de serie en een hommage aan een iconisch moment in de games van CD Projekt Red, zien we dit niet nog eens gebeuren in het tweede seizoen.

Het eerste seizoen van The Witcher omvatte twee van dit soort scènes en een daarvan lijkt te dienen als dekking voor de tweede reeks.

Tijdens zijn solopanel tijdens de WitcherCon vertelde Cavill tegen host Josh Horowitz dat we niet hoeven te hopen op zo'n scène in de tweede rits afleveringen. "Geralt doucht vanaf nu alleen nog," grapte de acteur.

"Hij vond precies om deze reden de douche uit. Ik heb geen badscènes nu. Maar mensen zullen niet teleurgesteld zijn: er zit genoeg manvlees in om te zien."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman'-actrice onthult de echte reden van haar vertrek
Series / Nieuws

'Batwoman'-actrice onthult de echte reden van haar vertrek

Ruby Rose vertelt nu hoe ze keek naar de rol en waarom ze weg ging.

Ruby Rose vertrok al na 1 seizoen van de serie Batwoman. Dat deed ze niet alleen vanwege de grote druk die bleek te horen bij het maken van een televisieserie. Er speelde meer, zo laat ze weten.

De actrice blijkt namelijk ook gestopt te zijn vanwege een latex-allergie, waar ze eerder zelf ook niets van af wist.

Kort te zien
Rose werd in 2018 gecast als Kate Kane, ofwel de Batwoman van het Arrowverse. Ze maakte haar debuut in de crossover Elseworlds, om vervolgens in de herfst van 2019 te beginnen met haar eigen serie.

Lang duurde haar tijd als Batwoman niet, want de actrice besloot te vertrekken na het eerste seizoen. Dat was een vrij grote verrassing en leidde tot veel speculatie.

Zo zou Rose veel ruzie hebben gehad op de set, een ander verhaal ging dat ze de rol te zwaar vond. Maar we hoorden ook dat het een gezamenlijk besluit was. Tijdens een interview vertelde de actrice dat ze allergisch is voor latex en daarom deels stopte.

"Vraag maar eens aan eenieder die een superheld of schurk met zo'n kostuum gespeeld heeft. Ze zijn niet heel fijn. Het is geen leuk deel," aldus Rose.

"Ik kwam erachter dat ik allergisch was voor latex en helaas was mijn masker van latex gemaakt. Dus dat jeukte enorm en het werd erger en erger. Hoe meer je ermee in contact komt, hoe erger je reactie wordt. Uiteindelijk moest ik het masker afnemen en was mijn gezicht helemaal rood. Mijn keel deed pijn en het voelde als een enge film."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Hiddleston wil Loki eeuwig blijven spelen
Series / Nieuws

Tom Hiddleston wil Loki eeuwig blijven spelen

Na het grote succes van Loki, is al besloten dat er nog een nieuw seizoen komt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel-serie Loki was een grote hit voor streamingdienst Disney+. Maar de serie had ook een enorme impact op het Marvel Cinematic Universe, door het multiversum daadwerkelijk te lanceren.

Centraal in de serie stond Tom Hiddleston's Loki en gelukkig krijgen we een tweede seizoen met avonturen rond het personage. Dat betekent dat we vermoedelijk iets te zien gaan krijgen van de nasleep van de gebeurtenissen in het eerste seizoen.

Heel wat meer Loki
Loki zal dus nog veel te zien zijn. Mogelijk bijvoorbeeld in de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, die ook gebruikt wordt om de gevolgen van het verhaal te verkennen.

Hiddleston werd tijdens een interview gevraagd of hij terug zou keren. "Of ik dat zou doen? Ja, absoluut. Ik heb het geluk dat ik Loki zo lang heb mogen spelen. En weet je, voor mijn gevoel is hij zo'n interessant personage dat al zo lang in het menselijk bewustzijn verkeert. En hij heeft zoveel verschillende aspecten met veel complexe karakteristieken. Elke keer als ik hem speel, voelt het alsof ik iets nieuws speel, of we hem weer kunnen evolueren of ergens heen kunnen brengen wat we nog niet kenden."

"Dus ja, hij is er al een tijdje, maar voor mijn gevoel zal hij er ook voorlopig nog blijven. Intussen blijf ik de rol net zo lang spelen als ik maar mag van de mensen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.