search
Blu-ray recensie - 'The Originals' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'The Originals' seizoen 1

Het eerste seizoen van de spin-off van The Vampire Diaries ligt nu in de winkels.

Bedacht door: Julie Plec | Cast: Joseph Morgan (Klaus Mikaelson), Daniel Gillies (Elijah Mikaelson), Phoebe Tonkin (Hayley), Charles Michael Davis (Marcel Gerard), Leah Pipes (Camille O'Connell) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: The CW

The Vampire Diaries doet het goed bij het vrouwelijk publiek van de Amerikaanse zender The CW en dus was er in 2013 genoeg aanleiding om een spin-off te maken. Dat werd The Originals, waarvan nu de Blu-ray verschenen is in Nederland.

In deze nieuwe reeks staat de oorspronkelijke Vampierserie centraal. De gevaarlijke vampier/weerwolf Klaus (Morgan) keert terug naar New Orelans, een stad die hij eeuwen geleden meehielp opbouwen, en ziet dat zijn duivelse protegé Marcel (Davis), een charismatische vampier, de controle heeft.

Heel positief is de ontvangst van deze serie niet bij critici. Kijk je naar Metacritic, valt een groot verschil in beoordeling tussen publiek en recensenten op. Zich baserende op 16 recensies, kent de site het eerste seizoen een score van 52 toe. Gebruikers van de site zijn positiever en waarderen de serie gemiddeld met een 8.Blu-ray: The Originals seizoen 1 | Duur: 990 min. | Release: december 2014 | Video: 1.78:1 (16:9) | Audio: Engels, Frans, Portugees, Spaans (DTS-HD Master Audio 5.1) | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 4x Blu-ray | EAN: 5-051888-170274 | Met dank aan: Warner Bros.

De Blu-ray uitgave van dit eerste seizoen zit in een gebruikelijke slipcover. Daarin tref je een dubbeldikke hoes aan, met hetzelfde ontwerp als de cover. Voorop een schilderij van de hoofdpersonen die een rol spelen in de serie. Achterop een Nederlandse en een Franse synopsis. Verder informatie over de extra's en nog de gebruikelijke technische details.

Sla je de Blu-ray open, tref je maar liefst vier schijven aan. Alleen een grootgedrukt wit getal onderscheidt de discs van elkaar en er staat ook niet op aangegeven wat de inhoud is. Gelukkig vind je die inhoud wel binnen in de hoes, waar specifiek de afleveringen met titel staan en nog de extra's. Die vind je overigens vooral op de vierde schijf.

De afleveringen komen goed tot hun recht op de uitgave. Wel moet gezegd worden dat de serie wel heel erg donker is, maar dat is bewust gedaan door de makers. Gelukkig doet het geheel geen tekort aan details, want die zijn er veel. De randen van objecten zijn scherp en het geheel oogt gewoon erg mooi. Het is dus een hoogwaardige uitgave qua beeldkwaliteit.

Ook het geluid is erg goed. Het dialoog komt helder uit de boxen en ook de geluiden van de vele bovennatuurlijke wezens komen er helder uit. Dus ook op dat gebied is de uitgave van hoge kwaliteit. Beeld- en geluid zorgen voor een perfecte kijkervaring.

Extra's
De extra's zijn wat minder geïnspireerd. Zo tref je een commentaar aan bij de pilot, waarin uitgelegd wordt hoe die tot stand is gekomen. De extra Origins borduurt daar nog wat op voort en vertelt eigenlijk niet zo heel veel interessants. Leuker is Re-mixing History, waarin gesproken wordt over het mengen van historische feiten met de fictieve en bovennatuurlijke dingen die zich in de serie afspelen. Verder staan er nog de gebruikelijke verwijderde scènes op de Blu-rays. Dat zijn er nogal wat. Tot slot hebben de makers e rook nog de panels van de Comic-Con en PaleyFest aan toegevoegd.

Toekomst
Het tweede seizoen van The Originals is al sinds 6 oktober bezig in de Verenigde Staten en trekt fors minder kijkers. Waar het vorige seizoen door zo'n 1,5 tot 1,7 miljoen mensen bekeken werd, trekken afleveringen nu zo'n 1,3 miljoen mensen. Het is dus maar de vraag of een derde seizoen tot de opties behoort.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen