search

Ons nieuws van woensdag 17 december 2014

Channel 4 maakt pilot scifi-comedy 'Space Ark'
Series / Nieuws

Channel 4 maakt pilot scifi-comedy 'Space Ark'

De hoofdrollen worden gespeeld door Georgia King en Tom Stourton.

Channel 4 heeft het groene licht gegeven voor een pilot-aflevering van Space Ark, een sciencefiction-sitcom over de enige overlevenden van de vernietigde Aarde. Tweehonderd mensen zijn de planeet ontsnapt in een gigantisch schip en hebben de taak om een nieuwe planeet te vinden waar het menselijke ras zich opnieuw kan vestigen en ontwikkelen.

Het probleem? Het schip beschikt over een behoorlijk knullige bemanning en een piloot in de vorm van een robot-beer. De hoofdrollen in Space Ark zullen worden gespeeld door Georgia King, Tom Stourton, Justin Edwards, Alex Beckett, Ricky Grover en Nico Tatarowicz.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie - 'The Originals' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'The Originals' seizoen 1

Het eerste seizoen van de spin-off van The Vampire Diaries ligt nu in de winkels.

Bedacht door: Julie Plec | Cast: Joseph Morgan (Klaus Mikaelson), Daniel Gillies (Elijah Mikaelson), Phoebe Tonkin (Hayley), Charles Michael Davis (Marcel Gerard), Leah Pipes (Camille O'Connell) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: The CW

The Vampire Diaries doet het goed bij het vrouwelijk publiek van de Amerikaanse zender The CW en dus was er in 2013 genoeg aanleiding om een spin-off te maken. Dat werd The Originals, waarvan nu de Blu-ray verschenen is in Nederland.

In deze nieuwe reeks staat de oorspronkelijke Vampierserie centraal. De gevaarlijke vampier/weerwolf Klaus (Morgan) keert terug naar New Orelans, een stad die hij eeuwen geleden meehielp opbouwen, en ziet dat zijn duivelse protegé Marcel (Davis), een charismatische vampier, de controle heeft.

Heel positief is de ontvangst van deze serie niet bij critici. Kijk je naar Metacritic, valt een groot verschil in beoordeling tussen publiek en recensenten op. Zich baserende op 16 recensies, kent de site het eerste seizoen een score van 52 toe. Gebruikers van de site zijn positiever en waarderen de serie gemiddeld met een 8.



Blu-ray: The Originals seizoen 1 | Duur: 990 min. | Release: december 2014 | Video: 1.78:1 (16:9) | Audio: Engels, Frans, Portugees, Spaans (DTS-HD Master Audio 5.1) | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 4x Blu-ray | EAN: 5-051888-170274 | Met dank aan: Warner Bros.

De Blu-ray uitgave van dit eerste seizoen zit in een gebruikelijke slipcover. Daarin tref je een dubbeldikke hoes aan, met hetzelfde ontwerp als de cover. Voorop een schilderij van de hoofdpersonen die een rol spelen in de serie. Achterop een Nederlandse en een Franse synopsis. Verder informatie over de extra's en nog de gebruikelijke technische details.

Sla je de Blu-ray open, tref je maar liefst vier schijven aan. Alleen een grootgedrukt wit getal onderscheidt de discs van elkaar en er staat ook niet op aangegeven wat de inhoud is. Gelukkig vind je die inhoud wel binnen in de hoes, waar specifiek de afleveringen met titel staan en nog de extra's. Die vind je overigens vooral op de vierde schijf.

De afleveringen komen goed tot hun recht op de uitgave. Wel moet gezegd worden dat de serie wel heel erg donker is, maar dat is bewust gedaan door de makers. Gelukkig doet het geheel geen tekort aan details, want die zijn er veel. De randen van objecten zijn scherp en het geheel oogt gewoon erg mooi. Het is dus een hoogwaardige uitgave qua beeldkwaliteit.

Ook het geluid is erg goed. Het dialoog komt helder uit de boxen en ook de geluiden van de vele bovennatuurlijke wezens komen er helder uit. Dus ook op dat gebied is de uitgave van hoge kwaliteit. Beeld- en geluid zorgen voor een perfecte kijkervaring.

Extra's
De extra's zijn wat minder geïnspireerd. Zo tref je een commentaar aan bij de pilot, waarin uitgelegd wordt hoe die tot stand is gekomen. De extra Origins borduurt daar nog wat op voort en vertelt eigenlijk niet zo heel veel interessants. Leuker is Re-mixing History, waarin gesproken wordt over het mengen van historische feiten met de fictieve en bovennatuurlijke dingen die zich in de serie afspelen. Verder staan er nog de gebruikelijke verwijderde scènes op de Blu-rays. Dat zijn er nogal wat. Tot slot hebben de makers e rook nog de panels van de Comic-Con en PaleyFest aan toegevoegd.

Toekomst
Het tweede seizoen van The Originals is al sinds 6 oktober bezig in de Verenigde Staten en trekt fors minder kijkers. Waar het vorige seizoen door zo'n 1,5 tot 1,7 miljoen mensen bekeken werd, trekken afleveringen nu zo'n 1,3 miljoen mensen. Het is dus maar de vraag of een derde seizoen tot de opties behoort.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donald Glover (Community, 30 Rock) maakt hiphopkomedie 'Atlanta'
Series / Nieuws

Donald Glover (Community, 30 Rock) maakt hiphopkomedie 'Atlanta'

Over twee neven die furore maken binnen de rap-scene van Atlanta.

FX Networks komt met de nieuwe komediepilot Atlanta, een bedenksel van acteur en schrijver Donald Glover (Community, 30 Rock). Laatstgenoemde zal optreden als uitvoerend producent en zal daarnaast ook een van de hoofdrollen voor z'n rekening nemen.

Atlanta gaat over twee neven die furore maken binnen de rap-scene van Atlanta. Hun tegenstrijdige visies m.b.t. muziek, commercie, succes en ras zorgt ervoor dat hun weg naar de top niet bepaald zonder problemen verloopt. Glover speelt Earnest 'Earn' Marks, een schoolverlater die opnieuw in aanraking komt met zijn diep weggestopte ambitie om te gaan rappen. Hij besluit zijn kans te wagen en de wereld te veroveren met z'n muziek, maar dan blijkt dat z'n neef op het punt staat om een hiphopster te worden.

Het project heeft verder Paul Simms (Girls, Flight of the Conchords) en Dianne McGunigle als uitvoerende producenten. De pilot van Atlanta wordt geproduceerd door FX Productions.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mad Men'-ster Christina Hendricks speelt hoofdrol in 'Roadies'
Series / Nieuws

'Mad Men'-ster Christina Hendricks speelt hoofdrol in 'Roadies'

Ze speelt de keiharde productiemanager van een rockband in deze nieuwe show van Cameron Crowe en J.J. Abrams.

Christina Hendricks, bekend van de tv-serie Mad Men, gaat een hoofdrol spelen in Showtime's nieuwe pilot Roadies. Het project is in handen van Cameron Crowe en J.J. Abrams en onlangs vernamen we al dat Luke Wilson en Imogen Poots ook voor een rol hebben getekend.

In Roadies nemen we een kijkje achter de schermen van een grote rocktour en wordt voor een keer niet de band die optreedt belicht, maar de roadies, die eigenlijk de hart en ziel van een dergelijke tour vormen. Hendricks speelt Shelli, de productiemanager van de band en de partner van Bill (Wilson). Ze is keihard en wanstaltig goed in haar werk, maar in haar privéleven kan ze best emotioneel uit de hoek komen.

De rest van de cast bestaat uit Rafe Spall, Peter Cambor en Keisha Castle-Hughes. De opnames van de pilot gaan begin 2015 van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: Cobalt' speelt zich af in Los Angeles
Series / Nieuws

'The Walking Dead: Cobalt' speelt zich af in Los Angeles

De spin-off verplaatst zich naar de westkust.

De spin-off van tv-serie The Walking Dead zal zich volgens TVLine gaan afspelen in de stad Los Angeles. De moederserie speelt zich af in Atlanta. Voor de duidelijkheid, LA ligt aan de westkust van de Verenigde Staten en Atlanta meer aan de oostkust.

Zoals eerder aangegeven zal de spin-off waarschijnlijk de subtitel Cobalt krijgen en zich focussen op een mannelijke gescheiden leraar (Cliff Curtis) en een vrouwelijke decaan die twee kinderen heeft. Waar haar zoon (Frank Dillane) een drugsverslaving zou hebben, is haar dochter (Alycia Debnam Carey) nogal ambitieus.

De pilot-aflevering, geregisseerd door Adam Davidson, wordt begin volgend jaar opgenomen. Een verschijningsdatum is nog niet bekend, maar dit is mogelijk tussen het vijfde en zesde seizoen van TWD in.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.