'John Wick'-serie zet televisieseries volledig op hun kop

'John Wick'-serie zet televisieseries op hun kop

The Continental wordt een driedelige serie met afleveringen die voelen als films.

Jim Pedd, 18 juli 2021 om 12:02

Starz heeft besloten de The Continental-serie flink op de schop te nemen. De John Wick-serie wordt nu neergezet als een 'event series', waarbij elke aflevering in essentie behandeld wordt als een film.
The Hollywood Reporter meldt dat er maar drie afleveringen komen, maar van 90 minuten per stuk. Het budget bedraagt tegen de 20 miljoen dollar per aflevering. Ter vergelijking: de laatste afleveringen van Game of Thrones hadden elk een budget van tussen de 10 miljoen dollar en 15 miljoen dollar.

Epische serie
The Continental speelt zich ruwweg veertig jaar voor de gebeurtenissen van de John Wick-films af. We zien de opkomst van Winston in de hotelketen en zijn machtsgreep die hem uiteindelijk een van de leidende figuren van de bizarre onderwereld maakt.

"We hebben heel wat pitches gekregen en toen kwam het creatieve team van een obscure serie genaamd Wayne, die op YouTube stond, met hun versie," aldus Lionsgate-baas Kevin Beggs.

De serie speelt zich af tijdens de stakingen van afvalverwerkers in New York, waardoor vele zakken afval zich in de straten van de stad zich opstapelden. De maffia speelde daar op in, waar de serie gretig gebruik van gaat maken.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Continental, John Wick, Serie, Keanu Reeves

Populair nieuws