search

Ons nieuws van zondag 18 juli 2021

Deze 3 series kijkt Nederland massaal op Netflix
Series / Featured

Deze 3 series kijkt Nederland massaal op Netflix

We zetten de wekelijkse top drie best bekeken series voor je op een rij.

Netflix heeft een drukke week achter de boeg als het op nieuwe series aankomt. En dat betekent meteen dat de volle top drie opgeschud is. Deze week is de top drie op 1 titel na helemaal veranderd.

Deze week is er namelijk een nieuwe nummer 1 en nummer 2. De nummer 3 van deze week was vorige week nog de meest bekeken serie.

De top drie
We duiken maar meteen in de top drie:

1. Virgin River: Een hele nieuwe nummer 1 deze week: Virgin River. In dit derde seizoen zien we hoe Mel en haar dierbaren elkaar door dik en dun blijven steunen. En dat moet wel, want er liggen sterfgevallen, brand, voogdijperikelen en meer in het verschiet.

2. Never Have I Ever: Deze serie pikt de draad op na het eerste seizoen. Een Indiaas-Amerikaanse tiener wil na een traumatisch jaar populair worden. Gemakkelijk is dat echter niet.

3. Sex/Life: Deze sexy serie is eindelijk van de troon gestoten, maar weet wel nog vast te houden aan een stek in de top drie. Een tweede seizoen lijkt nu wel onvermijdelijk.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai'-maker over het bijzondere vierde seizoen
Series / Nieuws

'Cobra Kai'-maker over het bijzondere vierde seizoen

De rivaliteit van de afgelopen seizoenen keert toch terug in Cobra Kai.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de makers van Cobra Kai, Jon Hurwitz, teaset dat de rivaliteit van Sam LaRusso en Tory Nichols doorgaat in het vierde seizoen.

De serie debuteerde in 2018 op Netflix en deed het erg goed. Hij werd zelfs genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor de beste komedieserie. Hoewel geen releasedatum bekend is voor het aankomende vierde seizoen, hebben cast en crew al heel vaak gehint naar wat de toekomst brengen zal.

Oude en nieuwe rivaliteiten
Tot nu toe hintte Cobra Kai er al naar dat het vierde het grootste en meest meedogenloze seizoen tot nu toe wordt. Oude rivaliteiten en nieuwe bondgenoten worden verkend, want Johnny Lawrence en Daniel LaRusso voegen hun krachten samen tegen John Kreese en Terry Silver.

Interessant is de nieuwe rivaliteit tussen de dochter van LaRusso, Sam, en Cobra Kai-leerling Tory. Tijdens een interview met Deadline hintte Hurwitz ernaar dat deze rivaliteit door zal gaan.

"Sam en Tory zijn twee van onze favoriete personages in de serie en hun rivaliteit is een nieuwe die tot de kern komt voor beiden. We kijken ernaar uit om mensen te laten zien hoe dit doorgaat in het vierde seizoen. Er was duidelijk geen liefde verloren gegaan tussen die twee aan het einde van het derde seizoen en er zit nog veel aan te komen in de toekomst. Dit is volgens ons een speciaal seizoen voor hen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt deze Netflix-hit dan toch een derde seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt deze Netflix-hit dan toch een derde seizoen?

The Haunting of Hill House zou misschien toch een nieuw seizoen kunnen krijgen.

The Haunting of Hill House debuteerde in 2018 met Halloween op Netflix. Men wist al snel een grote volgelingenschare te krijgen, wat leidde tot een tweede seizoen: The Haunting of Bly Manor.

Hoewel sindsdien geen plannen gemaakt zijn door Netflix voor een derde seizoen. Maar actrice Carla Gugino, die in beide seizoenen een rol speelde, bevestigt dat maker en bedenker Mike Flanagan een boel plannen heeft voor andere projecten. Hij heeft ook meerdere series in de maak voor Netflix.

Nieuwe seizoenen
"Ik ben niet verbonden aan waar [Flanagan nu aan werkt], maar we houden er echt heel erg van om samen te werken," begon Gugino. "Dus ja, ik ben enthousiast over wat we hierna kunnen doen. Of dat een nieuwe Haunting of iets anders is."

Ze hoopt wel dat er nog een hoofdstuk komt in de reeks. "Of hij klaar is met The Haunting weet ik niet. Maar ik denk dat, wat er dan ook komt, zelfs als er geen derde komt, wat hij hierna maakt voor zijn gevoel beter is. En als hij de volgende geweldig kan maken, dan is dat zijn nieuwe project."

Flanagan maakte alle afleveringen van The Haunting of Hill House. Dat was zo'n succes dat hij meer series mocht maken voor Netflix, waarvan er nu twee in de maak zijn (Midnight Mass en The Midnight Club). Gek is het dus niet dat hij vooralsnog niet toekomt aan een nieuwe serie in The Haunting.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stemacteur terug in HBO-serie 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Stemacteur terug in HBO-serie 'The Last of Us'

O.a. een van de stemacteurs uit de beroemde games heeft een rol in de HBO-serie.

Nu de productie van HBO-serie The Last of Us volop in gang is, wordt de cast steeds meer aangevuld. Deze week kwamen er drie namen bij.

De drie nieuwe castleden in kwestie zijn Jeffrey Pierce (Bosch), Murray Bartlett (The White Lotus) en Con O'Neill Chernobyl). Zij zullen te zien zijn naast hoofdrolspeler Pedro Pascal en Bella Ramsey in de verfilming van Naughty Dogs geroemde survival horror-games.

Bekend met de franchise
Pierce is geen vreemdeling als het op The Last of Us aankomt. Hij werkte eerder mee aan de franchise als stemacteur. Pierce was namelijk te horen als Joels broer Tommy, die in de live-action versie wordt gespeeld door Gabriel Luna. De acteur speelt ditmaal de rol van Perry, een rebel uit de quarantaine-zone. Bartlett en O'Neill spelen de gastrollen van Frank en Bill, twee overlevenden van de pandemie die nu in hun eigen afgezonderde dorpje wonen.

In The Last of Us gaan we zien hoe Joel (Pascal) en Ellie (Ramsey) samen moeten zien te overleven in de keiharde wereld waarin ze leven. Tijdens hun reis krijgen ze met de meest ruwe omstandigheden en tegenstanders te maken.

The Last of Us zal ergens volgend jaar worden uitgezonden door HBO.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' brengt oude bekende wiens personage dood is terug
Series / Nieuws

'The Walking Dead' brengt oude bekende wiens personage dood is terug

The Walking Dead blijft een goed thuis voor acteurs die ook willen leren regisseren.

Michael Cudlitz is terug op de set van The Walking Dead. Ditmaal niet als acteur, maar als regisseur.

Cudlitz speelde in seizoen 4 tot en met 6 de rol van Abraham Ford. Tot het personage in de première van het zevende seizoen zijn einde ontmoette in de vorm van de honkbalknuppel van Negan. Maar nu blijkt Cudlitz terug te keren naar de set van de serie van AMC.

Afleveringen regisseren
Bij seizoen 9 keerde Cudlitz al terug, toen hij zijn regiedebuut maakte met de aflevering Stradivarius. Vervolgens maakte hij voor seizoen 10 nog de afleveringen Silence the Whisperers en Open Your Eyes. En nu mag hij dus ook een aflevering van het elfde en laatste seizoen regisseren.

Dat werd door Cudlitz zelf onthuld op Twitter. Hij liet zien dat hij op de filmset in Georgia is, die weer tot leven is na een lange pauze door het coronavirus. Hieronder de foto:



Het laatste seizoen van The Walking Dead krijgt in totaal 24 afleveringen. Showrunner Angela Kang beloofde al dat dit een grootschalig en omvangrijk seizoen wordt, veel groter dan de zes bonusafleveringen die dit jaar dienden als uitbreiding van seizoen 10.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'John Wick'-serie zet televisieseries volledig op hun kop
Series / Nieuws

'John Wick'-serie zet televisieseries volledig op hun kop

The Continental wordt een driedelige serie met afleveringen die voelen als films.

Starz heeft besloten de The Continental-serie flink op de schop te nemen. De John Wick-serie wordt nu neergezet als een 'event series', waarbij elke aflevering in essentie behandeld wordt als een film.

The Hollywood Reporter meldt dat er maar drie afleveringen komen, maar van 90 minuten per stuk. Het budget bedraagt tegen de 20 miljoen dollar per aflevering. Ter vergelijking: de laatste afleveringen van Game of Thrones hadden elk een budget van tussen de 10 miljoen dollar en 15 miljoen dollar.

Epische serie
The Continental speelt zich ruwweg veertig jaar voor de gebeurtenissen van de John Wick-films af. We zien de opkomst van Winston in de hotelketen en zijn machtsgreep die hem uiteindelijk een van de leidende figuren van de bizarre onderwereld maakt.

"We hebben heel wat pitches gekregen en toen kwam het creatieve team van een obscure serie genaamd Wayne, die op YouTube stond, met hun versie," aldus Lionsgate-baas Kevin Beggs.

De serie speelt zich af tijdens de stakingen van afvalverwerkers in New York, waardoor vele zakken afval zich in de straten van de stad zich opstapelden. De maffia speelde daar op in, waar de serie gretig gebruik van gaat maken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze series nieuw toe

Afgelopen week verschenen er weer een aantal nieuwe series op Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video blijft wat series betreft een relatief rustige streamingdienst. Deze week deed men drie toevoegingen: een serie met een nieuwe aflevering en twee series met nieuwe seizoenen.

We beginnen met de serie die een nieuwe aflevering kreeg:

Making the Cut (S02E02): Heidi en Tim geven de ontwerpers hun volgende opdracht: twee looks van vakantiekleding voor een modeshow die plaatsvindt op een drijvende catwalk. Eén ontwerper herstelt zich na een zwak optreden bij de eerste opdracht, terwijl een andere ontwerper de jury niet kan imponeren met eigen prints en wordt weggestuurd.

En dan zijn er series met nieuwe seizoenen:

El Cid (seizoen 2): Ruy Dí­az de Vivar is een jonge page die trouw is aan zijn meester, Sancho, de toekomstige koning van León en Castilië. Terwijl hij vecht om hogerop te komen, raakt hij dankzij zijn natuurlijke talent met een zwaard verstrikt in een samenzwering om de koning omver te werpen, wat evenveel bloedvergieten, pijn en dood zou veroorzaken voor zowel de christenen als de moslims.

Superstore (5 seizoenen): America Ferrera en Ben Feldman schitteren in deze hilarische komedie over een unieke familie van werknemers in een enorm warenhuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' schikt jarenlange rechtszaak voor 200 miljoen dollar (!)
Series / Nieuws

'The Walking Dead' schikt jarenlange rechtszaak voor 200 miljoen dollar (!)

Maker Frank Darabont krijgt een hele smak geld van AMC voor deze The Walking Dead-rechtszaak.

Minder dan een maand voordat The Walking Dead aftrapt met zijn elfde en laatste seizoen, is de lange en bittere gerechtelijke strijd van voormalig showrunner Frank Darabont, de CAA en AMC voorbij.

De regisseur en zijn agentschap krijgen maar liefst 200 miljoen dollar als onderdeel van een schikking. Bovendien krijgen ze in de toekomst heel wat extra geld bijgeschreven. Darabont en de CAA delen namelijk in toekomstige omzet die voortkomt uit "streamingaanbod van The Walking Dead en Fear The Walking Dead."

Grote betaling
Bijna tien jaar geleden ging The Walking Dead van start onder de leiding van Darabont. Al snel werd hij nogal onceremonieel ontslagen door AMC.

Twee jaar later begon hij een rechtszaak tegen AMC, wat ook geldt voor bedenker Robert Kirkman en producent Gale Anne Hurd. Met deze schikking koopt AMC niet alleen de rechten op The Walking Dead van Darabont, ook betaalt men hem voor alle streamingrechten waar hij ook een winstdeling van krijgt.

Darabont en de CAA wilden 300 miljoen dollar aan betalingen krijgen en de bedoeling was dat hun zaak in april 2022 van start zou gaan. Die is nu dus helemaal geschrapt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' verliest een van de belangrijkste redenen achter zijn succes bij seizoen 2
Series / Nieuws

'Loki' verliest een van de belangrijkste redenen achter zijn succes bij seizoen 2

Kate Herron keert niet terug voor het tweede seizoen van de serie Loki.

Loki-regisseur Kate Herron bevestigt dat ze niet terugkeert voor een tweede seizoen. De derde Marvel-serie bracht Tom Hiddleston terug als de God of Mischief, direct na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

Het zes afleveringen tellende eerste seizoen werd bijzonder goed ontvangen en de serie krijgt zelfs een tweede seizoen. Misschien dat dit extra goed ontvangen werd, ook omdat men geen toekomstige film opzette maar een tweede seizoen.

Geen terugkeer
Er waren al langer geruchten over een tweede seizoen van Loki. Maar Marvel Studios wachtte tot de scène na de aftiteling van de serie om te bevestigen dat het personage terug zou keren.

In elk geval is Tom Hiddleston terug, maar we verwachten ook castleden als Sophia Di Martino, Owen Wilson, Gugu Mbatah-Raw en Wunmi Mosaku. Maar er mist ook een persoon.

Kate Herron, die de zes afleveringen maakte, laat weten dat ze klaar is met de serie. "Ik keer niet terug. Ik heb altijd gepland dat dit het enige zou zijn en eerlijk gezegd is het tweede seizoen niet iets waar we - nou ja, het is iets dat net aangekondigd is en waar ik enorm naar uitkijk. Ik ben heel benieuwd en wil dat seizoen graag zien als een fan. Maar ik denk dat ik trots ben op wat we hier hebben neergezet en heb alles gegeven. Ik werk nu aan nieuwe dingen die nog niet aangekondigd zijn."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weer sneuvelt een geplande 'Game of Thrones'-serie
Series / Nieuws

Weer sneuvelt een geplande 'Game of Thrones'-serie

Zo gemakkelijk is het maken van een serie rond Game of Thrones duidelijk niet.

Deze week bleek dat er nog eens twee aanvullende animatieseries in de Game of Thrones-franchise in de maak zijn. Maar verborgen in dat bericht, horen we ook dat het geplande Flea Bottom-project geannuleerd is.

Die HBO-serie zou zich afspelen in het armste district van King's Landing, de sloppenwijken. Het project bereikte geen enkel moment een punt waarbij HBO het officieel wilde aankondigen. Maar nu is het dus 'dood' en zal de serie nooit te zien zijn.

Veel projecten
Waarom de serie er niet komt is niet bekend. The Hollywood Reporter meldde het feit in een uitgebreider bericht over de animatieseries die eraan zitten te komen.

Duidelijk is dat televisiezender HBO een hele rits verschillende live-action projecten in de wereld van bedenker George R.R. Martin in de maak heeft. Dat allemaal met het idee om het succes flink uit te kunnen melken, maar dan wel op een manier die HBO-waardig is.

Daardoor sneuvelde eerder al het project The Long Night, waarvan zelfs een pilot opgenomen werd. Ondanks een sterk ensemble aan castleden werd die serie geschrapt door HBO. En nu sneuvelt er dus weer een project.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' spin-off vindt eindelijk een maker
Series / Nieuws

'The Walking Dead' spin-off vindt eindelijk een maker

Tales of the Walking Dead heeft eindelijk een maker gevonden voor de bijzondere serie!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een veteraan van de The Walking Dead-franchise heeft promotie gemaakt en wordt nu de showrunner van de serie Tales of the Walking Dead. Dat is een spin-off serie die in de maak is bij AMC Networks.

De serie is bedacht door Scott Gimple, die ooit begon als showrunner van The Walking Dead en inmiddels de Chief Content Officer is. Hiermee maakt hij een anthologie-serie, die zowel in nieuwe als bestaande personages duikt.

Tales of the Walking Dead
Het achterliggende idee is om een hele rits losstaande verhalen te maken. Zo kunnen dus ook fanfavoriete personages die nu dood zijn in de tijdlijn van de serie teruggebracht worden.

Scott Gimple noemt het zelf een "grab bag" die bestaat uit individuele afleveringen, verhaallijnen of afleveringen die achtergrondverhalen onthullen.

Showrunner van de serie is Channing Powell, die sinds het vierde seizoen van The Walking Dead betrokken is. Zij mocht het nieuws zelf onthullen en krijgt daarmee een beetje een kers op de taart voor jarenlange dienst bij de franchise.

Ze begon met Inmates, een aflevering uit het vierde seizoen en maakte daarna nog een boel verschillende andere afleveringen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.