Netflix krijgt er opvallende concurrentie bij op de streamingmarkt

Opvallende extra concurrentie voor Netflix

De nieuwe streamingdienst richt zich hoofdzakelijk op nieuws, maar er zullen ook series op verschijnen...

Door onze nieuwsredactie, 20 juli 2021 18:29

De markt van de streamingdiensten is de voorbije jaren aardig uitgebreid. Netflix kreeg eerder dan ook al concurrentie van onder meer Disney+ en Apple TV+. Daar komt nu nog een opvallende extra partij bij.
Inmiddels heeft niemand minder dan CNN bekend gemaakt ook de streamingmarkt te gaan betreden. Dit doet ze door middel van haar eigen streaming platform genaamd CNN+. Hier zal dagelijks tussen de acht en twaalf uur live nieuws op te zien zijn. In eerste instantie lijkt dit dus niet meteen een concurrent te zijn voor Netflix... of toch?

De streamingdienst van CNN lijkt op het eerste zicht een ander marktsegment aan te doen dan Netflix. Toch is dat niet helemaal juist.

Series
Naast de extra verslaggeving zullen abonnees van CNN+ ook wel degelijk verschillende series kunnen bekijken. Het gaat hierbij om namen zoals bijvoorbeeld Anthony Bourdain: Parts Unknown en Stanley Tucci: Searching for Italy.

Voor Antony Bourdain: Parts Unknown geldt dat ze op moment van schrijven nog deel uitmaakt van het aanbod van Amazon Prime Video. Daar zal dus wellicht in de toekomst verandering in komen.

De nieuwe streamingdienst CNN+ moet ergens in de loop van het jaar 2022 worden gelanceerd. Of ze (meteen) wereldwijd zal worden uitgerold is nog niet bekend.

Lees meer over: CNN, Netflix, streamingdienst, streamingdiensten, Netflix, series, serie

Populair nieuws