Uiterst hoopgevende update rond 'Lord of the Rings' van Amazon

Lord of the Rings van Amazon heeft iets bijzonders

De Lord of the Rings-serie van Amazon Prime Video heeft de rechten op de Silmarillion.

Jim Pedd, 20 juli 2021 om 21:06

Het gerucht gaat dat de Lord of the Rings-serie van Amazon erin geslaagd is de rechten te krijgen op de Silmarillion en de Unfinished Tales van J.R.R. Tolkien. Of in elk geval delen hiervan.
Dat meldt de site The One Ring in een uitgebreid bericht. De studio zou erin geslaagd zijn in elk geval de rechten te krijgen op de verhalen die draaien om Númenor en om de One Ring. Gek is dat gerucht niet, want we zagen diverse castleden al foto's plaatsen op hun Instagram met de Silmarillion.

Opvallende prestatie
Deze rechten zouden Amazon ertoe in staat stellen om grote momenten uit de geschiedenis van Midden-Aarde te bekijken, waaronder het scheppen van de Ring en de creatie van de Orcs.

Het is ook een opvallende prestatie, want Peter Jackson mocht met zijn Lord of the Rings- en Hobbit-films enkel gebruik maken van de vier boeken waar het om gaat en niet de appendixes of de Silmarillion.

De Tolkien-nazaten beschouwen de Silmarillion naar het schijnt als het grootste werk van J.R.R. Tolkien en zouden daarom niet happig zijn die zomaar uit te geven een andere partij. Daarom dat Jackson er ook niets mee mocht doen. Dat de familie dit nu wel toestaan bij Amazon, is dus hoopgevend!
Bron: The One Ring

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon Prime Video, JRR Tolkien

Populair nieuws