search
'Friends'-bedenker reageert op een van de grootste kritiekpunten van de fans
Series / Nieuws

'Friends'-bedenker reageert op een van de grootste kritiekpunten van de fans

Hoe zit dat nou eigenlijk met de diversiteit in de komedie Friends?

Marta Kauffman ging tijdens een recent interview in op de problemen rond diversiteit van Friends. Dat deed ze tijdens een CNN-special met de titel History of the Sitcom.

Friends was gedurende tien jaar te zien en draait om de levens van zes vrienden van allemaal in de twintig. Zij werken en leven samen in New York City en worstelen met het dagelijks leven. De hoofdrollen waren voor Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matthew Perry en Matt LeBlanc, en naast hen was er een breed ensemble.

Forse kritiek
Hoewel de serie het erg goed deed en nog altijd enorm populair is bij de grote streamingdienst Netflix, is er de laatste tijd ook meer kritiek op de serie gekomen.

De personages die gemaakt zijn, zijn namelijk allemaal witte mensen, die ook niet of nauwelijks vrienden van een andere etniciteit hebben.

Precies daar ging Kauffman op in tegenover CNN: "In dat opzicht is het in zekere zin een product van zijn tijd. En van mijn eigen onwetendheid. Er waren zwarte series en er waren witte series. Er waren toentertijd weinig interraciale series. Ik denk dat ik toen vooral dacht: 'Dit is wat ik weet'."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen