'Friends'-ster David Schwimmer in 'American Crime Story'

David Schwimmer in 'American Crime Story'

Hij speelt Robert Kardashian, vriend en advocaat van O.J. Simpson (Cuba Gooding Jr.).

Jan-Peter Rook, 20 december 2014 om 17:21

David Schwimmer (Friends) gaat een rol spelen in American Crime Story, een nieuwe serie van FX en American Horror Story-duo Ryan Murphy en Brad Falchuk. Het eerste seizoen heet The People v. O.J. Simpson en wordt gebaseerd op de bestseller The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson van Jeffrey Toobin. Schwimmer speelt Robert Kardashian, een goede vriend en daarnaast ook de advocaat van O.J. Simpson (Cuba Gooding Jr.). Eerder werd Sarah Paulson (American Horror Story) al gecast voor de rol van aanklaagster Marcia Clark.
American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson, in totaal tien afleveringen, gaat over het proces van Simpson, bekeken vanuit de ogen van de advocaten. Er is ook aandacht voor de chaotische afspraken en verhullingen die achter de schermen plaatsvonden. We zien hoe er bij de jury twijfel wordt gezaaid door een combinatie van een zelfverzekerde aanklager, een gewiekste verdediging en de geschiedenis van de L.A.P.D. binnen de zwarte gemeenschap.

Het script is afkomstig van Scott Alexander en Larry Karaszewski (The People Vs. Larry Flynt, 1996). De productie gaat begin volgend jaar van start.

Bron: THR

Lees meer over: American Crime Story, FX, OJ Simpson, cuba gooding jr, david schwimmer, Ryan Murphy, Brad Falchuk, Jeffrey Toobin, Sarah Paulson

Informatie over de serie: American Crime Story

Populair nieuws