Dit weten we over de meest opvallende 'Game of Thrones' spin-off

Dit weten we over bizarre Game of Thrones spin-off

Er komt een serie op HBO Max die helemaal draait om het land Yi-Ti.

Jim Pedd, 27 juli 2021 om 13:04

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er wordt door HBO aan een hele rits spin-offs van Game of Thrones gewerkt. Een daarvan is een animatieserie die het Gouden Keizerrijk van Yi Ti verkent.
HBO kondigde heel wat spin-off series aan die gemaakt moeten worden in de franchise. Een aantal daarvan, zoals Flea Bottom en The Long Night zijn geannuleerd. Maar House of the Dragon krijgt in elk geval een eerste seizoen en Yi Ti is nog in de maak. Maar wat wordt dat voor serie?

Wat is Yi Ti?
Yi Ti is een keizerrijk dat op het continent Essos ligt, ten oosten van Westeros waar de franchise zich afspeelt. Het is een keizerrijk waar uiterst weinig over bekend is. Het universum werd nooit verkend door Daenerys Targaryen toen ze in Essos verbleef.

Wat we van Yi Ti weten, weten we dankzij het boek The World of Ice & Fire. Het koninkrijk is losjes gebaseerd op China, en is een gigantisch keizerrijk dat zich aan de kust van de Jade Sea bevindt. De westelijke grens ligt honderden mijlen van Qarth vandaan, de rijke stad waar Daenerys in het tweede seizoen van de serie heen gaat.

Een godachtige keizer
In Yi Ti wordt geloofd in dualistische goden (denk maar aan Yin & Yang). Het gaat om de Maiden-Made-of-Light en de Lion-of-Night. De twee zouden de God-of-Earth gemaakt hebben, de eerste keizer van de wereld die door de Yi-Tish gezien wordt als een soort godachtige heerser.

Het keizerrijk is een van de oudste beschavingen van de wereld en heeft een geschiedenis die duizenden jaren terug loopt. De keizer woont verder in de hoofdstad Yin, in een kasteel dat zo groot is als de stad King's Landing.

House of the Dragon
De serie House of the Dragon heeft een belangrijke rol voor het personage Corlys Velaryon, ook wel de Sea Snake. Hij reisde naar Yi Ti, vanuit waar hij zeldzame specerijen meenam om een gigantische rijkdom op te bouwen voor zijn familie. Zo bezien is de serie dan ook verbonden aan Yi Ti. Wellicht gaan we er dus ook in live-action meer over leren.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, George RR Martin, Yi Ti

Populair nieuws