'Game of Thrones'-prequel 'House of the Dragon' laat je gruwelijke dingen zien

House of the Dragon laat je gruwelijke dingen zien

De serie House of the Dragon deinst er niet voor terug om gruwelijke dingen te tonen.

Jim Pedd, 25 juli 2021 om 16:21

De serie House of the Dragon wordt op dit moment opgenomen in het Verenigd Koninkrijk. De show speelt zich 300 jaar voor Game of Thrones af, tijdens de heerschappij van House Targaryen in Westeros.
In House of the Dragon speelt Olivia Cooke de rol van Alicent Hightower, de tweede vrouw van de koning van Westeros, Viserys Targaryen. Details over het personage zijn schaars, maar we weten dat ze strijdt over macht met haar echtgenoot en stiefdochter Rhaenyra, over wie de troonopvolger mag zijn.

Gruwelijke serie
Rhaenyra wil de troon voor haarzelf, maar Alicent streeft 'm na voor haar kinderen. Het is een complex gevecht dat gruwelijke gevolgen gaat hebben. Volgens Cooke zullen we "het slechtste" te zien krijgen in haar personage.

"Wat zo geweldig is aan Game of Thrones, en dat zag je al in de vorige serie, is dat je het ene seizoen een personage haat en het andere seizoen er absoluut van houdt en heel ver voor wil gaan," aldus Cooke/

"Je weet gewoon niet wat je gaat krijgen met deze personages. Ze zijn zo goed geschreven. Zo is de menselijke conditie, je kan wat gruwelijke dingen doen en daarna wat mooie zaken verrichten. Het is heel complex, zeker niet zwart-wit."

De serie is in de loop van 2022 te zien op streamingdienst HBO Max.
Bron: ComicBook

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO, Olivia Cooke

Populair nieuws