Is het meest bizarre 'Lord of the Rings'-personage te zien in de Amazon-serie?

Bevat LOTR-serie meest bizarre personage?

Tom Bombadil uit de boeken is mogelijk te zien in de serie van Amazon Prime Video.

Jim Pedd, 27 juli 2021 om 12:22

Er gaan heel wat verhalen rond over de Lord of the Rings-serie waar Amazon Prime Video momenteel aan werkt. Gespeculeerd wordt nu dat een van de meest opvallende personages uit de boeken van J.R.R. Tolkien zijn live-action debuut maakt.
Het gaat daarbij om het personage Tom Bombadil, die niet in de films van Peter Jackson zat en een hele kleine, maar uiterst memorabele verschijning was vroeg in The Fellowship of the Ring.

Al lang in leven
Tom leefde ook al in de Tweede Era van Midden-Aarde, waar de serie van Amazon zich af zal spelen. Een terugkeer lijkt dan ook niet onmogelijk.

In het boek kruisen Frodo, Sam, Merry en Pippin het pad met Bombadil op hun reis weg uit de Shire. Hij redt hen van een boosaardige boom, en laat hen enige dagen zijn gast zijn (bij hem en zijn vrouw Goldberry). Uiteindelijk redt hij hun leven nog een tweede keer.

Later in de boeken wordt meermaals naar Bombadil gerefereerd, waaronder door Elrond die aangeeft hem te kennen en hem ontmoet te hebben.

We weten weinig over Bombadil. Zijn oorsprong is onduidelijk, maar hij is een machtig wezen. Hij kan namelijk iedereen in zijn gebied aansturen en de One Ring van Sauron dragen zonder dat die hem beïnvloedt. En hij kon Frodo zien toen de Hobbit de Ring omdeed.

Wie is hij dan?
Fans hebben decennia gespeculeerd over de oorsprong van Bombadil. Maar niets is zeker en dat is bewust zo gedaan door Tolkien. Fans weten enkel zeker dat hij een opvallend vrolijk, behulpzaam en machtig wezen is dat zich niet al te druk maakt om wat gaande is buiten zijn eigen gebied. Ook weten we dat hij duizenden jaren oud is en daarmee een rol kan hebben!
Bron: Inverse

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, Tom Bombadil

Populair nieuws