search
'Doctor Who' verandert wel heel drastisch met seizoen 13
Series / Nieuws

'Doctor Who' verandert wel heel drastisch met seizoen 13

Het dertiende seizoen van Doctor Who doet veel anders dan ooit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Doctor Who wordt onder showrunner Chris Chibnall weer flink op de schop genomen. Het dertiende seizoen van de serie krijgt een heel nieuw format.

Dat bleek tijdens het Comic-Con @ Home panel van de televisieserie. De nieuwe afleveringen van dit seizoen vertellen allemaal hoofdstukken van een overkoepelend verhaal. Dat betekent dat dit seizoen dus één groot verhaal vertelt en niet allemaal losse verhalen.

Maar waarom?
Chibnall legde uit dat de keuze hiervoor grotendeels voortkomt uit de coronapandemie. "Het is geen business as usual dit keer," aldus Chibnall over het maken van de serie tijdens de pandemie. "Ik denk dat de uitdagingen van de serie weer draaiende krijgen zo groot waren dat we maar twee dingen konden doen."

"We hadden voor heel veel kleine afleveringen kunnen kiezen zonder monsters. Of de handschoen op kunnen pakken en zeggen: 'we gaan het grootste verhaal dat we ooit gemaakt hebben vertellen, en heel veel verschillende locaties bezoeken, allemaal verschillende personages en monsters tonen en deel van een groter geheel zijn.'"

De keuze viel dus op dat laatste, wat volgens Chibnall leidt tot een "episch en ambitieus" seizoen, vol nieuwe personages. Een daarvan is Vinder van Jacob Anderson, die in meerdere afleveringen te zien zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen