Verloren 'Doctor Who'-aflevering wordt opnieuw gemaakt

Verloren Doctor Who-aflevering wordt weer gemaakt

Doctor Who krijgt zijn verloren aflevering weer terug, ditmaal in geanimeerde vorm.

Jim Pedd, 6 juli 2021 om 11:02

Ooit verloren, maar binnenkort weer te zien. Doctor Who had de aflevering The Evil of the Daleks, die in september alsnog te zien zal zijn.
Terwijl fans wachten op het dertiende seizoen van de BBC-serie, laat de zender weten dat The Evil of the Daleks weer terugkeert. Daarmee vult men een gat in de geschiedenis van de franchise.

Geanimeerde aflevering
Het idee van de BBC is om het scenario van de aflevering te verfilmen als animatiefilm. Dat wordt dan op 27 september uitgebracht op Dvd en Blu-ray. Het is de laatste aflevering in het oorspronkelijke vierde seizoen van de serie, die destijds verloren is gegaan.

De restoratie werd door de BBC onthuld op de 53ste verjaardag van de aflevering. Mocht dit een succes blijken, dan kan het goed dat we veel meer te zien krijgen van dit soort afleveringen.

Het gaat overigens om een special van zeven afleveringen, waarvan de tweede het overleefd heeft. Die krijgt een remaster en de laatste zes, waarvan de BBC audio-opnames heeft, keert terug als animatieserie.

In het verhaal moeten de Doctor en zijn companion Jamie het opnemen tegen de Daleks, die hen willen dwingen hen te veranderen in menselijkere en levende wapens.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Dalek

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws