Ook Disney scherpt vaccinatieregels aan

Ook Disney scherpt vaccinatieregels aan

Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van onder meer streamingdienst Netflix...

Geoffrey Ketels, 31 juli 2021 om 23:38

Netflix maakte een aantal dagen geleden bekend dat alle (toekomstige) crew- evenals castleden verplicht volledig gevaccineerd moeten zijn tegen COVID-19. Nu heeft ook Disney een gelijkaardig statement de wereld ingestuurd.
In een statement heeft Disney bekend gemaakt dat vanaf heden al het vaste personeel in de Verenigde Staten dat geen lid is van een vakbond zich verplicht moet laten vaccineren tegen COVID-19.

Voor huidige medewerkers geldt dat ze 60 dagen de tijd krijgen om zich in regel te stellen. Het is niet duidelijk wat er gebeurt wanneer men zich niet aan deze termijn houdt.

Trend
Het lijkt er naar uit te zien dat steeds meer en meer bedrijven in de Verenigde Staten hun werknemers verplichten om zich te laten vaccineren. Eerder stuurden niet alleen Walmart en Google, maar ook Netflix reeds een gelijkaardig statement de wereld in.

Tot dusver heeft de nieuwe regelgeving die werd ingevoerd nog niet geleid tot vertragingen in producties. De kans bestaat uiteraard dat dit in de (nabije) toekomst wel het geval zal zijn.

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd...

Lees meer over: Disney, Disney Plus, serie, series

Populair nieuws