Vrouwenrechtenorganisaties zijn woest op Disney

Vrouwenrechtenorganisaties zijn woest op Disney

De reactie komt er na een discussie tussen Disney en actrice Scarlet Johansson...

Geoffrey Ketels, 2 augustus 2021 om 13:37

Disney blijkt het even verkorven te hebben bij de vrouwen. Verschillende vrouwenrechtenorganisaties hebben hun woede geuit naar aanleiding van de rel die is ontstaan tussen het bedrijf en de populaire actrice Scarlet Johansson.
De oorzaak van de vete tussen Disney en Scarlet Johansson is het loon dat de Amerikaanse actrice zou ontvangen voor de film Black Widow. Deze film wordt tegelijkertijd in de bioscoop getoond als uitgezonden op streamingdienst Disney+ en dat is duidelijk niet naar de zin van Johansson.

Verschillende vrouwenrechtenorganisaties hebben ondertussen laten optekenen alles behalve te spreken te zijn over de manier waarop Disney heeft gereageerd op de contractbreuk aanklacht van Scarlet Johansson. Verschillende organisaties gaan zelfs zo ver dat ze spreken over een "gendergerelateerde karakteraanval". Disney liet eerder reeds uitschijnen dat ze de populaire Amerikaanse actrice ongevoelig en egoïstisch vond.

Geldwolf
De reactie van Disney op de aanklacht van Johansson was hoe dan ook niet mals. Het statement dat de wereld werd ingestuurd maakte dan ook duidelijk dat Disney vond dat Scarlet Johansson een geldwolf is die ten tijde van een wereldwijde pandemie alleen maar op geld uit is.

Hoe deze zaak uiteindelijk ook mag uitdraaien, de kans lijkt ongelofelijk groot te zijn dat ze zo haar gevolgen zal hebben voor (eventuele) toekomstige samenwerkingen tussen Johansson en Disney.

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Lees meer over: Disney, Disney Plus, serie, series, Scarlet Johansson

Populair nieuws