search
Er komt een serie van 'The Crow'-maker: 'Dark City'
Series / Nieuws

Er komt een serie van 'The Crow'-maker: 'Dark City'

Dark City krijgt een serie en dat is nu al heel erg veelbelovend.

Alex Proyas, de regisseur van cultklassieker The Crow, werkt op dit moment druk aan een televisieserie gebaseerd op zijn film uit 1998, Dark City.

De film Dark City speelt zich af in een stad waar de zon nooit opkomt. De neo noir sci-fi film volgt Rufus Sewell, een acteur die wakker wordt zonder herinneringen en beschuldigd wordt van moord. In een poging om de waarheid te achterhalen, ontrafelt hij ook een groter mysterie rond een sinistere groep genaamd de Strangers

Een serie maken
In de film speelden ook Kiefer Sutherland en Jennifer Connelly de hoofdrollen. Critici waren er weg van en de film wordt gezien als een grote invloedhebber op de The Matrix-films.

Vorig jaar keerde Proyas terug naar het Dark City-universum met een korte film genaamd Mask of the Evil Apparition. Tijdens een presentatie van de korte film, onthulde Proyas dat de serie gebaseerd op Dark City zich in een vroeg stadium van ontwikkeling bevindt.

"Op dit moment vind ik Dark City enorm intrigerend, omdat we een serie ontwikkelen. Ik analyseer het verhaal opnieuw om een verhaal op te bouwen. En ik moet nu terugkeren om mijn geheugen weer te prikkelen en te kijken wat we nou eigenlijk aan het doen waren en proberen weer een interessante nieuwe ervaring te bieden," vertelde Proyas.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen