search

Ons nieuws van zaterdag 14 augustus 2021

Netflix voegt al deze series nieuw toe in de rest van augustus
Series / Featured

Netflix voegt al deze series nieuw toe in de rest van augustus

Netflix voegt nog heel wat series nieuw toe de komende twee weken.

Vandaag kijken we naar de series die je in de rest van de maand augustus op Netflix kan verwachten. De meeste daarvan komen tegen het einde van de maand online, waarna september vermoedelijk weer een wat drukkere maand gaat worden.

The Chair, 20 augustus: De eerste vrouw van kleur wordt de decaan van een universiteit. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Everything Will be Fine, 20 augustus: Nadat ze niet meer verliefd op elkaar zijn, besluiten een man en vrouw onconventionele regels op te stellen om hun gezin bij elkaar te houden. Alles ten dienste van hun dochter.

Open Your Eyes, 25 augustus: In de nasleep van een tragedie, lijdt een tiener aan geheugenproblemen. Met andere patiënten in het ziekenhuis, herstelt ze.

Clickbait, 25 augustus: In deze thriller bieden acht verschillende perspectieven opwindende aanwijzingen om een gruwelijke moord op te lossen.

Motel Makeover, 25 augustus: Twee ondernemers besluiten hun bedrijf uit te breiden door een oud motel in Ontario te renoveren, net voordat de coronapandemie uitbreekt.

Post Mortem: No One Dies in Skarnes, 25 augustus: Ze is terug uit de dood en verlangt naar bloed. Ondertussen heeft het begrafenisbedrijf van haar familie hard klanten nodig.

Titletown High, 27 augustus: Een realityserie rond sport die kijkt naar het leven op en naast het veld, bij de leden van het Valdosta High School footballteam.

Nevertheless, 29 augustus: De charme van een klasgenoot leidt bij een cynisch student aan een kunstcollege tot een friends-with-benefits relatie.

Good Girls (seizoen 4), 29 augustus: Onder de waakzame ogen van de Feds, overwegen Beth, Ruby en Annie de voordelen van hun werk.

You Are My Spring, 31 augustus: Een hotelcongiërge en een psychiater met een traumatische jeugd vormen een sterke band nadat ze betrokken raken in een bizarre lokale moordzaak.

Spark Joy, 31 augustus: Wereldwijd fenomeen Marie Kondo is terug om mensen te helpen hun huis te transformeren in deze nieuwe Netflix-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het was kneiterdruk op Disney+ met nieuwe series
Series / Streaming-diensten

Het was kneiterdruk op Disney+ met nieuwe series

Disney+ voegde heel wat nieuwe series toe de afgelopen week.

Het was behoorlijk druk op streamingdienst Disney+. We zetten net als elke zaterdag weer alle nieuwe series die verschenen zijn voor je op een rij. Ga er maar goed voor zitten, want het zijn er behoorlijk wat.

Good Trouble: Callie en Mariana Foster verhuizen naar Los Angeles, waar ze hun leven als young adult gaan beginnen.

A Wilderness of Error: Bekijkt het bewijs in de zaak tegen MacDoland, die veroordeeld werd in 1979 voor de moord op zijn zwangere vrouw en twee dochters.

Air Kisses: Zeven opwindende verhalen die kijken naar boodschappen van vrienden en familie aan patiënten.

Grey's Anatomy (seizoen 17): Meredith Grey krijgt corona in dit zeventiende seizoen. Dat belooft heel wat spannends!

How to Stay At Home: Goofy laat zien hoe we door de pandemie kunnen komen.

Air Crash Investigation (seizoen 11-18): Bekijkt grote vliegtuigcrashes en legt uit hoe die hadden kunnen gebeuren.

What If...?: Deze serie bekijkt alternatieve realiteiten: wat had er kunnen gebeuren?

Bin Laden's Hard Drive: Deze serie kijkt naar de harde schijven van Osama bin Laden en geeft een heel unieke kijk op zijn privéleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-ster heeft een goede reactie op het controversiële besluit van Prime Video
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-ster heeft een goede reactie op het controversiële besluit van Prime Video

Elijah Wood heeft een goede reactie op het besluit om te verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk.

Eerder vandaag was er vanuit Prime Video de aankondiging dat de nog titelloze Lord of the Rings-serie Midden-Aarde gaat verlaten. Niet als het op de setting van de serie aankomt, maar wel als het aankomt op het land waar de opnames plaatsvinden.

Amazon Studios kondigde namelijk aan dat de opnames van het nieuwe seizoen niet plaatsvinden in Nieuw-Zeeland. In plaats daarvan vertrekt de studio naar het Verenigd Koninkrijk. En hoewel die keuze vooral om praktische redenen gemaakt is, zijn fans er zeker niet blij mee.

Niet heel blij mee
Lang niet iedereen is blij met die keuze van Amazon. De beste reactie hierop komt wellicht van acteur Elijah Wood, die de rol van Hobbit Frodo zou spelen in de oorspronkelijke trilogie.



Uit het persbericht van Prime Video blijkt dat de switch uit Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk past binnen de strategie om een grotere aanwezigheid te krijgen in het VK. Ook komt dat doordat de filmstudio moeite en kosten maakt met de coronamaatregelen in Nieuw-Zeeland.

De nog titelloze serie zal op vrijdag 2 september 2022 van start gaan op Prime Video. Nieuwe afleveringen maken elke week hun debuut.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-maker vertelt waarom seizoen 4 zo lang op zich laat wachten
Series / Nieuws

'Stranger Things'-maker vertelt waarom seizoen 4 zo lang op zich laat wachten

Stranger Things seizoen 4 laat nog wel even op zich wachten tot 2022.

Fans van Stranger Things waren enorm benieuwd om te horen wat de toekomst precies voor hen zou brengen. Maar het vierde seizoen van de serie laat nog wel even op zich wachten tot ergens in de loop van 2022.

In een nieuw interview met producent Shawn Levy leren we dat de serie vooral lang nodig heeft gehad vanwege de complexiteiten waar de makers mee te maken hebben.

Lang op zich laten wachten
"Bedankt dat je me niet vraagt naar de releasedatum omdat ik al verkeerd geciteerd ben daarover deze week," legde Levy uit tijdens een interview. "Laat ik vooral zeggen dat we flink vertraagd zijn geraakt en de Duffers en ik ons vierde seizoen heel graag willen delen met de wereld, net zo graag als de wereld het wil zien."

Maar "het duurt zo lang omdat het vierde seizoen opgebouwd is om het meest ambitieuze, cinematische, uitgebreide en epische seizoen te zijn dat we tot nu toe gemaakt hebben. En niet gewoon een beetje, maar enorm. Dus de complexiteit van seizoen vier, zelfs voordat we de obstakels en hordes en uitdagingen van een pandemie het hoofd moesten bieden, vergt veel tijd. Maar het is wel echt de moeite van het wachten waard."

Voor fans is het sowieso een pijnlijke zaak om zo lang te moeten wachten, want in februari 2020 was er al de eerste trailer.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt een serie van 'The Crow'-maker: 'Dark City'
Series / Nieuws

Er komt een serie van 'The Crow'-maker: 'Dark City'

Dark City krijgt een serie en dat is nu al heel erg veelbelovend.

Alex Proyas, de regisseur van cultklassieker The Crow, werkt op dit moment druk aan een televisieserie gebaseerd op zijn film uit 1998, Dark City.

De film Dark City speelt zich af in een stad waar de zon nooit opkomt. De neo noir sci-fi film volgt Rufus Sewell, een acteur die wakker wordt zonder herinneringen en beschuldigd wordt van moord. In een poging om de waarheid te achterhalen, ontrafelt hij ook een groter mysterie rond een sinistere groep genaamd de Strangers

Een serie maken
In de film speelden ook Kiefer Sutherland en Jennifer Connelly de hoofdrollen. Critici waren er weg van en de film wordt gezien als een grote invloedhebber op de The Matrix-films.

Vorig jaar keerde Proyas terug naar het Dark City-universum met een korte film genaamd Mask of the Evil Apparition. Tijdens een presentatie van de korte film, onthulde Proyas dat de serie gebaseerd op Dark City zich in een vroeg stadium van ontwikkeling bevindt.

"Op dit moment vind ik Dark City enorm intrigerend, omdat we een serie ontwikkelen. Ik analyseer het verhaal opnieuw om een verhaal op te bouwen. En ik moet nu terugkeren om mijn geheugen weer te prikkelen en te kijken wat we nou eigenlijk aan het doen waren en proberen weer een interessante nieuwe ervaring te bieden," vertelde Proyas.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' maakt een tegenvallende keuze voor seizoen 2
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' maakt een tegenvallende keuze voor seizoen 2

Prime Video maakt een wat matige keuze rond het tweede seizoen van de serie.

Amazon verhuist de opnames van het tweede seizoen van zijn Lord of the Rings-serie uit Nieuw-Zeeland. De boel wordt straks opgenomen in het Verenigd Koninkrijk en daar zijn een aantal redenen voor.

Sinds 2017 werkt Amazon Prime Video aan de serie op basis van de boeken van schrijver J.R.R. Tolkien. Net als de films van Peter Jackson, wordt de boel opgenomen in Nieuw-Zeeland, maar dat gaat dus veranderen.

Tweede seizoen
Amazon Studios heeft namelijk bekendgemaakt dat de opnames verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk, waar in januari 2022 de opnames beginnen. Waar precies is nog niet bekend, maar het is de bedoeling om de aanwezigheid van Amazon uit te breiden in het VK. Daarnaast is het met de bronmaatregelen daar makkelijker om films en series op te nemen.

Vernon Sanders van Amazon Studios zei in een statement: "We willen het volk en de regering van Nieuw-Zeeland bedanken voor hun gastvrijheid en toewijding en het feit dat zij een geweldige plek hebben geboden voor de The Lord of the Rings serie om zijn reis te beginnen."

Amazon kreeg voor de productie van het eerste seizoen in Nieuw-Zeeland een belastingvoordeel van 116 miljoen dollar. Uiteindelijk heeft men er nu voor gekozen om toch te verhuizen, al zal Amazon tot juni 2022 met de post-productie doorgaan in het land.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sopranos'-bedenker denkt dat dit na de finale gebeurd is
Series / Nieuws

'The Sopranos'-bedenker denkt dat dit na de finale gebeurd is

The Sopranos-regisseur Alan Taylor weet wat er gebeurde na het open einde.

Alan Taylor, een van de regisseurs van de serie The Sopranos, spreekt voor het eerst over zijn vermoedens van wat na de finale van de serie gebeurd is.

Taylor regisseerde negen afleveringen voor de prijswinnende maffiaserie. Zo maakte hij [i}Kennedy and Heidi[/i] in seizoen 6, waarvoor hij uiteindelijk een Primetime Emmy Award for Outstanding Directing for a Drama Series won. Ook maakte hij de op een na laatste aflevering, The Blue Comet.

Na de finale
Fans vragen zich nog altijd af hoe het verder is gegaan na de finale van de serie. Het lot van Tony Soprano bleef onduidelijk.

Tegenover The Hollywood Reporter sprak Taylor over zijn werk aan de serie en de impact op zijn carrière. Het is mooi, want Taylor werkt nu weer mee aan de serie in de zin dat hij de prequel film The Many Saints of Newark regisseert. Een vervolg kan er nooit gebeuren, want dan moet onthuld worden wat er gebeurd is na de laatste scène en dat kan niet.

Maar Taylor denkt dat Tony Soprano om het leven kwam in de finale van de serie. Een bevestiging is het niet, maar voor heel wat fans blijft het een grote vraag hoe het afgelopen is aan het einde. Toen de finale te zien was, was deze nog behoorlijk controversieel.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' seizoen 4 wordt het beste seizoen tot nu toe
Series / Nieuws

'Westworld' seizoen 4 wordt het beste seizoen tot nu toe

De serie Westworld is nu druk bezig met de opnames van seizoen 4.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Meer dan een jaar geleden kwam het derde seizoen van de serie Westworld tot een einde. Fans van de HBO-serie zijn heel benieuwd waar het nu heen gaat met de serie, die eindigde met een grote cliffhanger.

Gelukkig zijn op dit moment de opnames van het vierde seizoen in volle gang. We zien dan de terugkeer van de meeste castleden, waaronder bedenker Lisa Joy en actrice Thandiwe Newton.

Wat kleine details
Hoewel het nog even duurt voordat het vierde seizoen op HBO te zien zal zijn, vertelden Newton en Joy al iets over wat we mogen verwachten. Het lijkt het beste seizoen tot nu toe te worden als we hen mogen geloven.

"Het is zo goed man," deelde Newton. "Voor mij, echt voor mij, heeft het de beste elementen van een, twee en drie. Het is zo rijk en het draait voor een deel om de pandemie. Niet letterlijk, maar ik denk dat het ons allemaal gevoed heeft, alsof onze levens nu van de kunst afhangen op een andere manier. Ik bedoel, letterlijk dat onze levens afhangen van kunst omdat die van ons weggenomen is."

En Joy vertelde nu druk te zijn met het schrijven. "Er is nu weer een heel nieuwe wereld om te verkennen en daar houd ik van," aldus Joy.

Wanneer het vierde seizoen precies te zien zal zijn is helaas nog niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sherlock'-actrice Una Stubbs is overleden
Series / Nieuws

'Sherlock'-actrice Una Stubbs is overleden

Uba Stubbs is overleden. Je kent haar vermoedelijk van de serie Sherlock.

Sherlock-actrice Una Stubbs is overleden. Ze speelde onder meer de rol van Mrs. Hudson in de BBC-serie en was meer dan vijftig jaar op televisie te zien. Stubbs werd 84 jaar oud.

Vijf decennia geleden maakte Stubbs haar doorbraak met Til Death Do Us Part. Ze speelde Rita Rawlings in die sitcom en keerde later in 1968 ook terug in een film met dezelfde naam. Later was ze ook te zien in Call The Midwife, Worzel Gummidge en The Worst Witch. Maar het jongere publiek kent haar van deze BBC-serie.

Una Stubbs
De BBC meldt dat Stubbs overleden is. De BBC kreeg het nieuws via de agent van Stubbs, die haar informeerde dat ze al enkele maanden geleden ziek werd. Ze overleed kortgeleden in Edinburgh, met haar familie aan haar zijde.

De actrice omschreef in het verleden nog hoe het was om de rol in Sherlock aangeboden te krijgen.

"Niemand van ons had zich durven voorstellen hoe groot dit succes zou worden. Fans bleven zelfs 's nachts in de bosjes hangen waar we opnamen, zodat ze ons bloemen konden geven. Mijn vrienden vragen of zoveel aandacht moeilijk is, maar ik zeg hen altijd dat ze zich maar moeten voorstellen in een klein dorpje te zitten waar mensen elkaar gedag zeggen", vertelde ze toen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.