search
'Lord of the Rings' maakt een tegenvallende keuze voor seizoen 2
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' maakt een tegenvallende keuze voor seizoen 2

Prime Video maakt een wat matige keuze rond het tweede seizoen van de serie.

Amazon verhuist de opnames van het tweede seizoen van zijn Lord of the Rings-serie uit Nieuw-Zeeland. De boel wordt straks opgenomen in het Verenigd Koninkrijk en daar zijn een aantal redenen voor.

Sinds 2017 werkt Amazon Prime Video aan de serie op basis van de boeken van schrijver J.R.R. Tolkien. Net als de films van Peter Jackson, wordt de boel opgenomen in Nieuw-Zeeland, maar dat gaat dus veranderen.

Tweede seizoen
Amazon Studios heeft namelijk bekendgemaakt dat de opnames verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk, waar in januari 2022 de opnames beginnen. Waar precies is nog niet bekend, maar het is de bedoeling om de aanwezigheid van Amazon uit te breiden in het VK. Daarnaast is het met de bronmaatregelen daar makkelijker om films en series op te nemen.

Vernon Sanders van Amazon Studios zei in een statement: "We willen het volk en de regering van Nieuw-Zeeland bedanken voor hun gastvrijheid en toewijding en het feit dat zij een geweldige plek hebben geboden voor de The Lord of the Rings serie om zijn reis te beginnen."

Amazon kreeg voor de productie van het eerste seizoen in Nieuw-Zeeland een belastingvoordeel van 116 miljoen dollar. Uiteindelijk heeft men er nu voor gekozen om toch te verhuizen, al zal Amazon tot juni 2022 met de post-productie doorgaan in het land.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen