Waarom Constantine per se weg moest uit het Arrowverse

Na een glorieuze terugkeer, moeten we straks afscheid nemen van Constantine. Maar waarom?

Jim Pedd, 28 augustus 2021 19:58

Nog maar twee afleveringen en dan is dit seizoen van DC's Legends of Tomorrow voorbij. Dat betekent ook dat we op het punt staan om afscheid te nemen van Constantine van acteur Matt Ryan.
Eerder deze zomer werd het vertrek van Ryan aangekondigd. Na dit seizoen is hij klaar met de rol, al blijft hij onderdeel van de cast. Hij gaat een nieuw personage, Gwyn Davies, spelen.

Afscheid van Constantine
De acteur zelf vertelt tegenover TVLine waarom hij afscheid neemt van het personage. Volgens hem zat het er al langere tijd aan te komen en moest het bijna wel zover komen.

"Voordat ik begon met de opnames van dit seizoen, wisten we al dat dit zou gebeuren," vertelde Ryan desgevraagd. "We hadden het gesprek en ik dacht, 'Oh, OK'. Toen de oorspronkelijke Constantine-serie geannuleerd werd, voelde het alsof het niet af was. Ik had het gevoel dat ik meer kon en moest doen."

Zeven jaar later speelt hij het personage nog altijd. "Ik heb dus een geweldige reis met hem gehad, en in de context van deze serie voelde het wel als het juiste moment om hem op deze reis te laten gaan."

Dit was dan ook "het juiste moment om hem te laten vertrekken. En toen vroegen ze mij of ik wilde blijven. Dat is een andere uitdaging voor mij, als acteur voelde het heel goed en organisch."
Bron: TVline

Lees meer over: Constantine, Arrowverse, The CW, Matt Ryan, Legends of Tomorrow

Informatie over de serie: Legends of Tomorrow

Populair nieuws