NBC-baas over toon 'Constantine'

Een crossover met andere DC-shows als Arrow en Flash lijkt niet waarschijnlijk.

Jim Pedd, 21 januari 2014 08:00

Vorige week schreven we dat NBC een pilot bestelde voor een televieserie rond DC Comics / Vertigo personage Constantine. In een vraaggesprek met IGN vertelde Robert Greenblatt, de voorzitter van het Amerikaanse kabelnetwerk, over de aanpak van de serie.
”Ik ken de DC comic niet zo goed,” begon hij zijn verhaal. ”Maar er zit duister, interessant spul in, maar het heeft ook een geestige kant. De toon is leuk, maar het bovennatuurlijke spul is angstaanjagend.” het is de intentie van het netwerk om die toon in elk geval vast te houden, vertelde Greenblatt.

David S. Goyer is samen met Daniel Cerone aangesteld als uitvoerend producent. Mocht de serie uiteindelijk ook opgepakt worden, is NBC het derde netwerk met een op DC Comics gebaseerde serie. The CW heeft Arrow en Flash, en FOX de aankomende serie Gotham. Allemaal worden geproduceerd door Warner Bros.

Of er ooit crossovers tussen de verschillende shows komen, wist Greenblatt niet zeker. ”Met verschillende netwerken aan een crossover werken is moeilijk. Het is al ingewikkeld om dat binnen je eigen netwerk te doen. Dus laten we eerst kijken hoe de pilot uitpakt, en dan kijken naar die vraag.”


Bron: IGN

Lees meer over: constantine, nbc, serie, dc comics, arrow, flash, gotham

Informatie over de serie: Constantine

Populair nieuws